Nyt on valtava sotahysteria päällänsä ja kaikkien pitää osallistua! Ruotsin Kepu- nuorten puheenjohtaja vetäisee heti pohjat ja siitä on hyvä lähteä.

-Meillä on venäläisiä laivoja Itämerellä ja hallitus luulee edelleenkin, että on turvallisempaa, kun Ruotsi ei ole Natossa. Olen sanaton!

Tuollaisesta kommentista menee kyllä sanattomaksi vähän jokainen, koska siitä näkee henkilön omaavan sanattomuuden ja munattomuuden lisäksi monia muitakin puutteita. Kyllähän ryssä nyt omilla rannoillaan voi ajella!

Tosin joitakin vuosia sitten Venäjä siirsi ihan muutaman sotalaivan yksikön Mustanmeren tukikohdastaan Muurmanskiin; Välimeren ja Englannin kanaalin kautta. Yle seurasi päivittäin sitä kulkuetta ja toimittaja valisti kansaa:

-Venäjä olisi aivan hyvin voinut siirtää nuo laivat jokiaan ja kanaviaan pitkin, joten kyllä tässä selvä provokaatio on!

No mutta Herran jestas sentään, eihän yksikään maa nyt rakenna sotalaivojaan jokia varten: siellä voi ampua rannasta! Lisäksi etäisyydet ovat lyhyitä, joten paksu- ja lyhytputkisilla tykeillä voi ampua pikku- Fiatin kokoisia kranaatteja.

Hesari:

Jukka Juusti on tehnyt pitkän uran puolustushallinnossa sotatalouden parissa. Juusti jäi vuodenvaihteessa eläkkeelle puolustusministeriön kansliapäällikön virasta. Se tarkoittaa, että siihen asti hän oli puolustus- ja turvallisuuspolitiikassa yksi Suomen parhaiten informoituja virkamiehiä. Hänen mukaansa Venäjä ei ole koonnut paikalle niin paljon joukkoja ja niiden logistiikkaa, kuten polttoaine- ja lääkintähuoltoa, että se riittäisi massiiviseen sotaa.

Ennen vuoden 1967 sotaa Israelin hallitus suunnitteli ennalta ehkäisevää hyökkäystä ja tärkein kriteeri oli: Sota saa kestää korkeintaan kymmenen päivää, koska muuten maan talous romahtaa.

Tässä US- Puheenvuoron Juha Hämäläisen järkevä näkemys asioista.

Hesari

Suomen arvokkaimpiin yhtiöihin kuuluva Sampo on valumassa vaivihkaa Ruotsiin, eikä paluuta ole näköpiirissä.

Björn Wahlroos on myös huolissaan, koska hän ei ole vielä ehtinyt siirtää kaikkea Suomen teollisuutta ja pankkitoimintaa Ruotsiin. Itse hän tosin on jo muuttanut sinne veroja pakoon, joten siitä tiedämme mikä se suomenruotsalaisen "fosterland", (Isänmaa, suom. huom). on sitten loppupeleissä. Hän käy enää vain metsästämässä Halikossa, kuten ne entiset ratsutilalliset aatelismiehetkin. Rotupuhtauden merkkinä hän pitää rinnassaan Freudenthal- mitalia ja käskyttää Paavo Lipposta haukkumaan fasaania esiin. Paavolla on tosin sama mitali, mutta sehän on vain sitä ruotsinkielisten hurttia huumoria.