Vain alle viikko sitten (5.4.) minä kehuin ranskalaista dokumenttia Taistelu Jerusalemista, joka oli esimerkillisen tasapuolinen ja antoi kaikille osapuolille puheenvuoron. Tänään oli sitten vuorossa Ylen dokumentti Etnistä puhdistusta Pyhällä maalla, joka oli kuin terroristijärjestö Hamasin propagandafilmi.

Ohjelmassa puhuttiin pelkästään juutalaisista siirtokuntalaisista ja heidän hyökkäyksistään palestiinalaisten kyliin viime lokakuussa tapahtuneen Hamasin terrori- iskun jälkeen. Mutta yhdellekään heistä, ei yhdellekään, annettu puheenvuoroa, vaikka Hamasin iskun jälkeen myös Länsirannalla alettiin iskeä juutalaisten kohteisiin ja tuntematon määrä heitä murhattiin.

Ohjelmassa toisteltiin koko ajan Länsirannalla kuolleiden palestiinalaisten määriä (n. 400), mutta Hamasin iskusta puhuttaessa ei mainittu kuolleiden (1300) määriä, puhumattakaan Hamasin ottamista sadoista panttivangeista. Vaikka Länsirannnalla Israelin armeija kävi sotaa nimenomaan aseistettuja Hamasin kannattajia vastaan. Epähuomiossa mainittiin tosin erään ammutun miehen julistetun Hamasin marttyyriksi.

Kuvissa näkyvät palestiinalaiset solvasivat ja provosoivat tahallaan Israelin sotilaita ja siitä Yle sai hyvää kuvaa (maksettua?). Tosin nuo sotilaat pahimmillaan vain työnsivät miehiä pois kielletyltä alueelta ja sanoivat; Minä pyydän kiltisti, lähtekää pois. Ohjelmaan oli jopa löydetty juutalainen rabbi, joka oli yhtä tasapuolinen kuin meidän Venäjän trollimme Johan Bäckman.

Näytettiin palestiinalaisten kodeissa olevia Palestiinan lippuja, mutta varmasti seinillä oli myös Hamasin lippuja. Ainakin seinillä olleissa kartoissa Palestiinan valtio käsitti alueen Joelta merelle ja Israelille ja juutalaisille heillä ei ole antaa mitään tilaa. He vaativat Holokaustia, eikä mitään vähempää.

Tuo Ylen dokumentti oli tosiaan kuin Hamasin oksennuksen syöntiä siihen hienoon ranskalaiseen dokumenttiin verrattuna.