Ensi vuonna Jerusalemissa on aina ollut juutalaisten perinteinen hyvästely ja nyt myös Euroviisu- kansa saattoi sanoa toisilleen samoin.

Tällä viikolla Israel juhlii 70- vuotista itsenäisyyttään ja syytä juhlaan on enemmän kuin milloinkaan.

Israelilla menee nykyään lujaa: Nobelit on voitettu aina ja kaikissa lajeissa, mutta nyt voitetaan vielä laulukilpailutkin päälle. Kaasulöytöjenkin takia maan talous on aivan loistavassa kunnossa ja kaikkiin suurvaltoihin (Kiina, Venäjä, USA, Intia, Japani etc ) on erittäin hyvät suhteet.

Tänään Mtv: n aamussa Pertti Salolainen esitti ihmeellisiä arvioita Lähi- idän tilanteesta. Hän oli pitkään eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja ja on vieläkin aktiivi kommentaattori. Voi siis vain ihmetellä miten tätä maata johdetaan.

Salolainen väitti Israelin haluavan eroon Syyrian Assadista ja Venäjästä. 

Olen vuosia seurannut Jerusalemin studiota, missä Israelin parhaat tutkijat arvioivat Lähi- idän sekamelskaa. Me emme neuvottele heikkojen kanssa, me neuvottelemme ainoastaan vahvojen kanssa, on pääministeri Netanjahun usein toistelema lause. Koska ne heikkojen vilpistelijöiden kanssa tehdyt sopimukset ovat vain tyhjiä papereita.

Assad on täysi piru, mutta vielä pahempia petoja oli tarjolla Obamankin tukemissa "demokraattisissa" voimissa. Venäjän tuella Assad kuitenkin nyt tulee pysymään vallassa, sota loppuu, maahan saadaan järjestys ja venäläisten kautta ja avulla  Israel voi pitää tuon psykopaatin ruodussa.

Pohjois- Korea ampui jättimäisiä ohjuksia Japanin taivaalle ja tietysti siihen puututtiin kovalla kädellä. Iran on nyt ampunut Jemenistä kymmeniä samanlaisia täsmäohjuksia Saudi- Arabiaan ja ne ovat olleet suunnattuja ja ne ovat osuneet kaupunkeihin ja lentokenttiin. Jonain päivänä niiden kärjissä on ydinpommi,  ydinsaastetta, koleraa, tai muita basiliskoja!

Ilman Israelin ja venäläisten yhteistyötä noita ohjuksia olisi nopeasti tuotu myös Syyriaan ja niitä olisi ruvettu ampumaan Israelin kaupunkeihin. Haifan satamassa on valtaisat kemialliset varastot ja osuma sinne voisi tappaa kerralla 100. 000  israelilaista. 

Venäjä muuten perui jo lupauksensa myydä tehokkaita S- 300  ilmatorjuntaohjuksia Syyrialle. Se on vähän sellainen "eläkää ihmisiksi tai Juutalainen tulee" muistutus Syyrian kansalle.

Onnittelemme siis 70- vuotiasta israelia, Gollaani kestää!