Minua oli jo pitemmän aikaa nyppinyt jokin tunnistamaton asia ja lisäksi jouduin kokemaan vielä sarjan pienempiä vastoinkäymisiä. Hain siis jälleen kerran kirjastosta muutaman Arto Paasilinnan opuksen, ja ne luettuani totesin heti mielialani kohonneen huomattavasti. Tämän kirjailijan tapa kuvata ihmisen kulkua vaikeuksien kautta voittoon, koko ajan tietysti hyvin syöden ja juoden, on parasta lääkettä orastavaan masennukseen. Myös parisuhdeasiat järjestyvät aina hyvin kätevästi näissä kirjoissa.

Sosiaali- ja terveysministeriön pitäisi ehdottomasti palkita Arto Paasilinna korvaamattomasta työstään ihmisten henkisen hyvinvoinnin puolesta, niin meillä koti-Suomessa kuin muualla maailmassakin. Hän on korjannut paljon Kelan ja "hyssälöiden" aiheuttamasta tuhosta.

Ihmisen mielenmaiseman mustuessa puhutaan pelkästään masennuksesta, mutta ainakin omalla kohdallani kyse on useimmiten ollut vain terveestä suomalaisen miehen vitutuksesta. Lääketieteessä ei kuulemma ole virallista vitutuksen diagnoosia, joten esitänkin tässä saman tien oman ehdotukseni.

-Mikäli ihminen aamulla herättyään ei jaksa nousta sängystä ylös, niin kysymyksessä on masennus. Jos taas ihminen heti aamulla herättyään paiskaa sängyn ikkunasta ulos, niin kyseessä on aivan selvästi vitutus. Latinaksi "vaginatus aggressivo".

Katselin joitakin aikoja sitten italialaisen filmin, jossa miespuolinen psykiatri ratkoi nuorten naisten pikkuisia ongelmia. Oli aivan ilmiselvää, että suurin osa näistä potilaista olisi tervehtynyt tämän psykiatrin tarjoamalla reippaalla panolla. Sillä seksin puutteestahan masennus yleensä johtuu, sanokoot päätautien lääkärit mitä hyvänsä. Lisäksi miehille koko ajan toitotetaan, ettei kukaan maailmassa ole vielä naisen puutteeseen kuollut. Jokainen pidempään ilman ollut pelkääkin sitten olevansa ensimmäinen mies maailmanhistoriassa, joka on todistettavasti kuollut pillun puutteeseen! Lööpeissä isot kuvat ja koulukavereiden haastattelu.