Meillä on punaviherfeministinen lehdistö ja Yle, joita eivät faktat ja totuus kiinnosta, kun sitä omaa agendaa ajetaan. Nyt Riikka Purran budjettia haukutaan, kun velkaa pitää ottaa entiseen malliin.

Tässä pitää kuitenkin muistaa, että lähes kaikki Sanna Marinin hallituksen lainsäädäntöjen toteutus ja maksaminen ajoitettiin laukeamaan seuraavan hallituksen silmille. Ja totta totisesti niin on nyt käynyt!

Marinin hallituksen viimeisenä vuotena 2022 valtion korkomenot olivat 840 miljoonaa, mutta Riikka Purran ensimmäisenä vuotena jo 2.600 miljoonaa.

Grafiikka näyttää, kuinka valtionvelan korkokulujen arvioidaan nousevan 2,6 miljardiin euroon vuonna 2023, kun vielä vuonna 2022 korkokulut olivat alle miljardi euroa.

Uusien Hyväntoivonalueiden (Sote, suom. huom.) muodostamisen yhteydessä Marinin hallitus sopi reteästi kaiken sote- henkilöstön palkkojen harmonisoinnista ja siis nostamista ylimmälle tasolle periaatteella Rahaa on. Tämä kristallisoitui nyt heinäkuussa ja se tietää valtiolle 680 miljoonaa lisää palkkamenoja joka ikinen vuosi. Lisäksi tämän päälle tuli vielä näiden alojen ylisuuret Aina enemmän kuin muille- palkankorotukset (20.9%).

Jo näiden kahden uuden menoerän takia Riikka Purran ja Petteri Orpon pitää löytää nelivuotisen hallituskautensa aikana 10 miljardia ylimääräistä rahaa. Ja sen päälle pitäisi vielä tehdä rakenneuudistuksia, jotta saataisiin velkaantuminen pysähtymään ja Suomi- neidolta ainakin sieraimet pysymään pinnan yläpuolella.

Onneksi meillä on kuitenkin Riikka Purra valtiovarainministerinä ja hän ajattelee ensimmäisenä meidän suomalaisten etua!