Varsinkin nuorista naisista ja nuorista yleensäkin jo niin monella on mielenterveysongelmia, että ilmeisesti Hesarin markkinointiosasto on määrännyt heidät lehden ensimmäiseksi kohderyhmäksi.

Minulla oli joskus sellainen nuori nainen seinänaapurina ja kuukausien häiriköinnin jälkeen hänet saatiin viimein ahdistettua reilun vuoden ajaksi suljetulle osastolle. Hän palasi sieltä terveenä, otti lääkkeensä säännöllisesti, lopetti juomisen ja öisen häiriköinnin, joten meillä oli sokerivälit loput 17 vuotta. 

Hän kävi jossain terapeuttisessa muutaman tunnin iltatyössä ja sosiaalitoimisto maksoi hänelle Hesarin tilauksen. Jonka lehden hän sitten joka aamu luettuaan tyrkkäsi minun 1. 5 metrin päässä sijaitsevasta postiluukustani sisään. 

Eilen Hesarin tähtitoimittaja Kaisa Rautaheimo oli kriisissä painivan Hesarin talousosaston ohjeiden mukaan ottanut Lähi- idän asiantuntijakseen juuri tuohon yllä kuvaamaani ryhmään kuuluvan nuoren naisen.

Suoraan sanoen mua ei kiinnosta Hamasin iskut, sanoi tuo asiantuntija Iiris Laisi, joka lausunto kauhistutti minua. Yleensä Hesarin kaikki isommat jutut ovat maksumuurin takana, kuten tuollaisia sanovat ja lukevatkin ovat monasti lukkojen takana.

Tämä Palestiina- aktivisti Iiris Laisi kertoi käsitelleensä Gazan tilannetta terapiassa, vaikka minä paljon luottamusmiehenä ja työsuojeluvaltuutettuna olleena käsittelen tuollaisia asioita aina monia lehtiä ja historiankirjoja lukemalla.

Onhan se tosin helpompaa vahvistaa uskoa oikeassa olemiseensa, kun ottaa lääkepurkista eri värisiä pillereitä ajatusmaailmaansa tukemaan ja tarjoaa vielä toimittajallekin. Jolla tosin saattoi tässä tapauksessa olla itselläänkin samanlainen purkki, kuten Rautaheimon edellisistä Gazan artikkeleista voisi päätellä.

Nyt meneillään olevissa yo- kirjoituksissa voitaisiin kysyä seuraava yhteiskunnallinen kysymys: Mikä puolue on hallituksessa pitänyt kaikki vaalilupauksensa?

Oikea vastaus olisi tietenkin: Ei yksikään puolue voi pitää kaikkia vaalilupauksiaan, koska Suomessa on aina koalitiohallitus (monipuolue) ja hallitusohjelma on kaikkien kompromissien summa tai jakojäännös.

Tuollainen kysymys olisi kuitenkin liian vaikea nykynuorille, joten ylioppilaita valmistuisi n. 37% (Sdp+ vihr+ vas.) vähemmän kuin viime vuonna. Koska näille nuorille Hesarin ja Ylen sanoma on verrattavissa Koraanin säkeisiin, joita he näyttävät arvostavan enemmän kuin Raamatun psalmeja. Tosin nämä nuoret sitten myös vastustavat siinä rinnalla yleensäkin uskontoja, mutta se menee taas sinne lääkepurkin puolelle.

Nyt eduskunnassa käytävässä keskustelussa leikkauksista on "vasemmisto" (Sdp+ vihr+ vas.) ilmeisesti suunnannut kaikki puheenvuoronsa alle 15- vuotiaille ja mielenterveyspotilaille, koska naisedustajat lukevat vuoronperään perussuomalaisten vaalilupauksia ja nimenomaan ministeri Riikka Purraa syytetään kansan pettämisestä. Ja sitten valtavan paineen alla olevan rahaministerin pitää vastata noihin puolivillaisiin syytöksiin.

Edellistä Marinin naishallitusta arvosteltiin aluksi hieman ja heti oli presidentti Tarja Halonen vouhottamassa naisvihasta. Nyt Riikka Purraa on jahdattu kaikin mahdollisin väärin syytöksin ja pilakuvin, mutta Tarja Halosta ei näy missään. Koska hän ei ollut milloinkaan koko kansan presidentti. Demari Mauno Koivisto sen sijaan oli, koska muistelmissaan Iiro Viinanen kertoi presidenttinä silloin Ison Laman aikana toimineen Koiviston tuen olleen hänelle eritttäin tärkeä.

purr.jpg

On naisia ja naisten varjoja, mutta onneksi Sanna Marinin Viisikosta on enää vain varjot jäljellä! Ja velat, tietysti!

LibBarbie-300x239.jpg