Nyt jo toivottavasti päättyneen vihapuhekiihkoilun jälkeen palaamme kuitenkin vielä astialle. Arvostettu opettajakuntamme nimittäin kuulutti pakkoruotsin vastustamisen olevan vielä toistaiseksi määrittelemätöntä vihapuhetta. Vihapuhe on hieno uudissana, jolla voi lyödä missä tahansa tilanteessa eikä sitä tarvitse mitenkään perustella.


Mitäpä sanoisitte, jos venäläis- tai somalilapsia kiellettäisiin puhumasta äidinkieltään suomalaisen päiväkodin pihalla? Pienten lasten äidinkielensä puhuminen rinnastettaisiin kiroiluun ja näin tenavat oppisivat häpeämään omaa syntyperäänsä. Minun mielestäni se olisi kielirasismia, nationalismia ja lapsiin kohdistuvana erityisen tuomittavaa.


Mutta eipäs olekaan, jos ruotsinkielinen päiväkoti kieltää suomenkielisiä lapsia puhumasta omaa äidinkieltään päiväkodin pihalla. Tässä suojellaankin nyt vähemmmistön omaa kieltä ja kulttuuria. En ole vielä kuullut vähemmistövaltuutettu Biaudetin ”täytyyhän meidän nyt”- selityksiä, mutta oletan niiden menevän juuri noin.


Pohjois- Ruotsissa asuvilta suomenkielisiltä oman äidinkielen käyttäminen oli kiellettyä vielä sotien jälkeen ja edelleenkin monilla työpaikoilla Ruotsissa on suomen kielen käyttö kiellettyä. Pohjois- Ruotsin suomenkielisistä päästiin eroon antamalla heidän suomen kielen murteelleen oman kielen asema ja samalla saatiin valtakunnan suomenkielisten määrä putoamaan. Se minkä suvaitsevaisuudessa häviää, sen kielipalveluiden kustannuksissa säästää, ajatteli ruåttalainen.


Täällä pääkaupunkiseudun rakennustyömailla on jo vuosien ajan ollut kaikenlaisia tiedotuksia ja kylttejä myös viroksi ja venäjäksi. Asustelin itsekin aikoinaan Ruotsissa, mutta ei siellä työpaikoilla suomen kielellä mitään ilmoiteltu. Vaikka  suurin osa olisi ollutkin meitä metsäsuomalaisia.

 

Ahvenanmaasta en viitsi sanoa enää mitään, siellähän suomenkielisyys on lähes kriminalisoitu


Entinen monien lehtien päätoimittaja ja yleensäkin media- alan Grand old man Jarmo Virmavirta kirjoitti hyvin tuosta vihapuhekiihotuksesta.

Me suomenkieliset suomalaiset olemme joko maailman suvaitsevaisin, tai sitten maailman lammasmaisin kansa. Olemme kovasti orjaluontoisia ja sellaiselle porukalle löytyy kyllä aina isäntä. Ensin oli Ruotsi, sitten Venäjä, Saksa, seuraavaksi Neuvostoliito ja nyt taas Saksan johtama EU : kiltti Suomi- tyttö istuu nyt vain sedän syliin.