Olen lukenut monien asiantuntijoiden lausuntoja tuosta Ukrainassa tapahtuneesta Kahovkan padon räjäyttämisestä, mutta jotain olennaisia huomioita on puuttunut kaikilta.

Tuon padon räjäytyshän osoittaa Venäjän armeijalla olevan kaikki sormet suussa ja Putin on jo myöntänyt tappionsa sodassa. Teko muistuttaa Stalinin ja Hitlerin perääntymisvaiheissaan käyttämää poltetun maan taktiikkaa, jolloin kaikki viholliselle mahdollisesti hyödylliset rakennukset, rautatiet ja laitokset tuhotaan.

Tämä Kahovkan patohan sijaitsee Putinin virallisesti Venäjään liittämällä alueella. Kaiken lisäksi tuosta padosta lähtevän kanavan avulla hoidettiin Krimin niemimaalle elintärkeä vesihuolto. Näin ollen Putin on ilmeisesti jo ymmärtänyt menettävänsä koko Krimin niemimaan, joka oli hänen kruununjalokivensä ja jonka avulla hän saavutti sen valtavan kansansuosion.

Muutama päivä sitten lähdin bussilla K: n kaupungin keskustaan, kun pysäkille sattui samaan aikaan nuori naapurin tyttö. Parikymppinen, kaunis ja eläväinen ihminen, jonka kanssa aloitin heti vilkkaan keskustelun ajankohtaisista aiheista. Haukuimme ensin bussiyhtiöiden ja VR: n kovat hinnankorotukset, jotka vain pahentavat niiden asiakaskatoa ja siten tappiokierre vain syvenee.

Huomasimme olevamme kaikista asioista samaa mieltä ja bussissa istuimme jatkamaan keskustelua neljän hengen loosiin.

Jossain vaiheessa bussi oikein parkkeerasi pysäkille ja selvästi irakilainen, keski- ikäinen kuljettaja tuli rähisemään meille matkustajille, joita oli kymmenkunta. Hän karjui aivan suu vaahdossa, koska stop- nappulaa oli painettu jo kaksi kertaa, mutta pysäkillä kukaan ei jäänyt pois.

Mies kiroili rivosti ja näytti haluavan pitää oikein pidemmän monikulttuurisen oppitunnin meille vääräuskoisille. Minä olin aamulla vetäissyt litran väkevää kahvia napaani ja lisäksi kiihottunut viehättävästä seuralaisestani, joten päätin osallistua muslimin kaksisuuntaiseen monikulttuurisuuskoulutukseen. Huutamalla minäkin:

- Mitä helvettiä sinä siinä riehut ja rähiset, me sinulle palkan maksamme ja sinä olet meidän palvelija. Hyppää nyt vain jumalauta sinne penkille ja rupea polkemaan kaasua, ettei tarvitse tehdä valitusta bussiyhtiöön! Kävin kuskin kanssa jonkin aikaa erittäin kovaa sananvaihtoa.

Lopulta kuski hiljeni, mutta hän oli selvästi hämmästynyt, koska hän oli tottunut saamaan Suomessa kaiken vain rähisemällä. Mies lähti lopulta ajamaan, mutta sitten minä huomasinkin itse nojanneeni olkapäällä stop- nappiin, koska olin niin kiihottunut nuoresta naisseuralaisestani ja keskittynyt vain häneen.

Ilmoitin vahingosta huutamalla kuljettajalle, mutta en sen kummemmin pyydellyt anteeksi. Eihän mies tunnustanut edes meidän vääräuskoisten ihmisoikeuksia, joten ei se käärme olisi hyväksynyt anteeksipyyntöänikään. Loppujen lopuksi välikohtaus näytti ensijärkytyksen jälkeen vain huvittaneen kaikkia matkustajia ja varsinkin kaunis seuralaiseni naureskeli sitä vielä koko loppumatkan. Se ilahdutti minua suuresti, joten päätin jatkossakin harjoittaa vielä enemmän rähisevää monikulttuurisuutta.