– Kehitysavusta käytetään varmasti satoja miljoonia siihen, että tuodaan tänne vettä ja ruokaa. Sadalla miljoonalla dollarilla saataisiin joka kylään sadan metrin porakaivo. Se on aina sitä, että ajatellaan jälkikäteen. Muutaman vuoden päästä on seuraava kuivuus ja ollaan samassa tilanteessa. Noin lausui insinööri Mika Häikiö, joka muutti somalialaisen vaimonsa Leila Omarin kanssa rouvan kotimaahan. Tuo sama virhe tehdään suurimmassa osassa Afrikan maita ja Häikiön resepti toimisi niissä kaikissa.

Häikiö/Omar pariskunnan lisäksi Suomessa nousee esiin paljon esimerkillisiä yrittäjiä, joiden tekemiset ovat hyödyksi niin Suomelle, maailmalle, kuin myös ympäristölle. Nuo Supercellin nuoret miljonäärit ovat järjestäneet Suomen valtiolle tuhansien miljoonien verotulot ja  St1 energiayhtiön omistava Mika Anttonen poraa Otaniemessä kaukolämpöä suoraan maan ytimestä. St1 on perustanut jopa oman osaston Afrikan metsittämistä suunnittelemaan ja yrityksen varallisuuden, sekä Anttosen päättäväisyyden tietäen se ei varmasti jää pelkäksi suunnitteluksi.

Toisaalta taas MOT- ohjelmassa kerrottiin Suomen antamasta 2 miljoonan euron vuosittaisesta avustuksesta Kenian maanviljelijöiden järjestölle ( Mtk ). Tuon liiton johtaja maksoi itselleen 25. 000 € kuukausipalkkaa ja käytännössä hän varasti yksin koko tuon suomalaisten antaman 2 miljoonaa. Suomen kehitysavusta vastaava naisjohtaja väitti ohjelmassa kehitysvaroista katoavan korruptioon vain 2-3 promillea, kun taas MOT:n mukaan asiantuntijat kertovat luvun olevan 20- 30%. Onko tuo 100- kertaisesti valehteleva nainen siis vain äärimmäisen röyhkeä, vai täysin pihalla tehtävistään.

Ruotsissa muuten pakolaisten kotouttaminen tehdään 2 vuodessa, kun Suomessa (öljyvaltio!) sitä maksetaan 3 vuotta. Kanadassa ja USA: ssa alle vuosi riittää.Onhan se tietenkin kiva aloittaa elämä uudessa maassa heti 3 vuoden lomalla, mutta aika harvaahan sen jälkeen näyttää enää työt kiinnostavan. Tuskinpa monikaan virolainen edes suostuisi lähtemään tuollaiseen pelleilyyn.