Nyt on viimeinkin tehty akateeminen tutkimus, joka osoittaa Suomessa kohkatun naisvihan olevan täyttä houretta. Ella-Maria Suhosen Suomen kielen gradussa tekemä vertailu Sanna Marinin ja Alexander Stubbin kohtelusta julkisuudessa osoittaa Suomessa olevan pikemminkin miesvihaa.

Marinin tultua pääministeriksi ex- presidentti Tarja Halonen rupesi jonkinlaiseksi varjo- presidentiksi ja esiintyi lähes päivittäin presidentti- arvonimellään hallitusta ja naisia kehumassa. Sellaista käytöstä ei ole ennen nähty ja varsinkin ulkomaalaiset luulivat varmaan hänen olevankin Suomen istuva presidentti.

Sitten tutkija Markku Salomaa julkaisi kirjan, jossa virkamiehet kertoivat Halosen törkeästä käytöksestä ulkoministeri- ja presidenttikausillaan. Siitäkään ei meillä paljon kirjoitettu, mutta onneksi Halonen sentään ymmärsi vetäytyä takaisin eläkkeelle.

Sen sijaan HS ja YLE jauhavat edelleenkin Trumpin sanomisia, vaikka jo tuossa IL: n jutussa kerrotaan Halosen olleen monta kertaa Trumppia pahempi. Nyt esitellään myös jotain Boris Johnsonin entistä avustajaa, joka kostaakseen kertoo pääministerin yksityisissä keskusteluissa lipsauttamia sammakoita.

Yle on nyt esittänyt jo kahdesti Britannian asunnottomuudesta ja ruokapankeista kertovan dokumentin. Siinä esitettyjen lukujen perusteella siellä on kuitenkin paljon parempi tilanne kuin Suomessa. Britanniassa on nyt 7. 25% talouskasvu, josta laitoin aikaisemmin myös BBC: n linkin, mutta siitä eivät Yle ja HS puhu mitään.

Eivät tietenkään, koska meillä sosiaali- ja terveysministeriö esittää nyt valtavan hienoja lukuja Suomen työllisyydenhoidosta. Jotka valtiovarainministeriö taas tyrmää suorastaan naurettavina, mutta naisministerit lakeijoineen taas väittävät VVM: n olevan epäpätevä niitä arvioimaan.

Tasa-arvo ei Suomessa näytä toteutuvan, kirjoittaa Pekka Mervola lopuksi tuossa Marin ja Stubbin kohtelua koskevassa jutussaan. Suomessahan puhutaankin aina vain naisten tasa- arvosta ja sitä se enimmäkseen onkin, sen olen huomannut omalla kohdallani ja tuhansissa eri rakennustyömailla käydyissä keskusteluissa. Suomalaiset naiset ovat jo niin imeneet itseensä tuon feministien paasaamisen omasta syrjinnästään, ettei heillä ole enää mitään suhteellisuudentajua tai tasa- arvon käsitystä; ei sen paremmin omassa työssään kuin yksityiselämässäkään.

Voit täyttää sen kaavakkeen, mutta aikoja et tule ikinä saamaan! Noin huusi minulle naisvirkailija Espoon julkisessa hammashoidossa, kun menin ensimmäistä kertaa ilmoittautumaan silloin jo omaankin ikäluokkaani asti laajennettuun hammashoitoon. Olin siististi pukeutunut ja tietenkin selvinpäin, mutta jo kantasuomalaisen heteromiehen ulkonäkö sulki minut yhteiskunnan ulkopuolelle siinä palvelussa. Pidin kuitenkin naiselle sellaisen puhuttelun, että paikalla ollut toinen nainen antoi minulle heti ajan.

Asuin joskus pitkään yhdessä erään naisen kanssa, joka sinä aikana opiskeli ja myös valmistui maisteriksi. Rahoitin suurimmaksi osaksi molempien elämän, koska oli runsaasti omaa rahaa ja useimmiten kirvesmiehen tulot. Sen takia meillä olikin minun hyväkseni velkakirja, joka vastasi maisterin lähes vuoden tuloja.

Tämä nainen söi tietysti aina subventoiduissa opiskelijaravintoloissa ja myöhemmin sitten lounassetelillä työpaikkansa lounasravintoloissa. Minä taas kirosin aina tappavaa ruokavaliotani, koska jatkuvasti vaihtuvilla työmailla joutui syömään niitä ainaisia voileipiä tai itse tehtyä närästyksiä aiheuttavaa mössöä.

Kerran menin sitten työmaalle, jonka muutamat kirvesmiehet kävivät syömässä viereisessä lounasravintolassa ja rupesin tekemään samoin. On salaatit, lämpöiset ruuat ja elinikäkin nousee nyt monilla vuosilla, kerroin kotosalla. Jatkuvasti tasa- arvosta kavereineen höpöttänyt naismaisteri suorastaan riemastui tästä ja tuomitsi jyrkästi sen rahojen tuhlaamisena. Hän itse oli syönyt tuhansia ja tuhansia kertoja ravintoloissa ja pääosin minun rahoillani, mutta kehtasi nostaa hirveän metelin jo minun muutamasta ravintola- ateriastani. Hän jopa rupesi ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen tekemään minulle eväitä mukaan. No enhän minä hänen puheistaan ja eväistään mitään välittänyt, kuten en siinä vaiheessa ollut enää vuosiin kuunnellut hänen sanomisiaan.

Mainitsin tuon äskeisen vain osoituksena nykypäivän suomalaisten naisten suhteellisuudentajun puutteesta. Lisäksi siinä on vähän fEmakkoa olohuoneessa, #metoota ja olisko joku yksityinen tarkoitus vielä siinä!