Kukaan ei voi tietää, kuinka paljon Suomen kaduilla ammuskellaan nykyisin. Poliisi ei kerro mitään, vaikka ne ovat konepistoolein ja panssariautojen voimin liikkuneet jossain lähiössä. Asiat paljastuvat vasta kuukausien tai vuoden kuluttua oikeuden käsiteltyä tapauksen.

Sama törkeissä ryöstöissä; viime viikolla Triplasta lähteneiden nuorten törkeä ryöstö paljastui vasta poikien omaisten otettua yhteyttä lehtiin (tässä ja tässä). Puhumattakaan sitten Oulun raiskausringeistä, jotka paljastuivat vain kansalaisten kiinnitettyä huomiota lehtien saamiin yleisökirjoitusten tulvaan. Nekin poliisi kielsi pitkään ja valehteli aivan suoraan julkisuudessa. Ylempien tahojen määräyksestä tietenkin.

Ruotsissa poliisilla on ajantasainen ja valtakunnallinen tiedotus, jossa kerrotaan tapahtumista lähes välittömästi. Sielläkin on muuten kova sensuuri, mutta jopa demarien Aftonbladet kertoo muutaman tunnin sisällä tärkeimmät tiedot jostain ampumisesta.

Suomessa kaduilla ammuskelijoita ei rangaista käytännössä laisinkaan. Emmehän me voi tietää, jos hän on vaikka ampunut ilmaan siinä hampurilaispaikan edessä, vikisee naistuomari ja kieli- ja kulttuuritulkit ovat riemuissaan. Koska näin sharia- laki ajoi taas kerran Suomen lainsäädännön yli.

Ruotsissa laittoman aseen tai kranaatin kanssa julkiselta paikalta löydetty lähtee heti istumaan kahden vuoden vankeustuomiota. Ei pääse kotona käymään ja sen jälkeen piileskelemään vuosia. Joitakin vuosia sitten Ruotsin poliisi kertoi jo parisataa miestä saadun telkien taakse tuon lain  ansiosta.

Tähän Ruotsin tiukkaan lainsäädäntöön vaadittiin kuitenkin 500 kuollutta, 3. 000 loukkaantunutta ja 15. 000 lisäpoliisin palkkaaminen. Kuolleiden ja loukkaantuneiden joukossa on ollut paljon lapsia ja sivullisia.

Näin ollen meillä voidaan saada sama laki joskus 10 vuoden kuluttua, siis 200 vainajan ja 10. 000 lisäpoliisin jälkeen. Nuo poliisit kaikkine roippeineen maksavat 1.5 miljardia vuodessa ja Eurostatin mukaan Suomi on silloin EU: n toiseksi vaarallisin maa, heti Ruotsin jälkeen.