Eva Biaudet on saanut omasta mielestään aivan upean ajatuksen: Vihreiden ja Rkp: n viimeisin kannatusprosentti ( 8.6. 2017 ) oli yhteensä 19. 9% ( 15.1% ja 4. 8% ) joten yhteenlaskettuna ne voisivat saada pääministerin paikan v. 2019 vaaleissa. Jotenkin siinä sivuutettaisiin kolmen suuren puolueen puheenjohtajat, mutta sehän on Rkp: lle ja Biaudetille tuttua puuhaa.

Aikoinaan Biaudet valittiin vähemmistövaltuuteksi, vaikka hän ei täyttänyt pätevyysvaatimuksia. Valtioneuvosto siunasi poikkeuslain, mutta hänen hakiessaan jatkopaikkaa oikeuskansleri ei enää voinut suostua räikeään epäoikeudenmukaisuuteen ja lainrikkomiseen. Ensimmäisessä valinnassaan Biaudet syrjäytti jopa muodollisesti pätevämmän muslimimiehen, joten siinä oikeakielinen buuri jyräsi oikeauskoisen musulmaanin.

Seuraavien eduskuntavaalien alla pitäisi siis kansalle lanseerata ajatus, jonka mukaan pääministerin pitää olla nainen, kuten nyt vihreiden puheenjohtajan pitää olla nainen. Vihreiden puheenjohtaja saattaa siis hyvinkin olla silloin nainen, mutta jos tämän pitäisi olla vielä jotain vähemmistöä edustava. Ruotsinkielinen buuri olisi silloin taas sopivin.

Suomessa vähemmistön etuja ajavat vähemmistövaltuutetut rupesivat olemaan enemmänkin vähemmistöeliitin etuja ajavia, mutta onneksi kepu ja persut palauttivat järjestyksen.

Hirveä höpinä noista vihreistä jytkyistä vaikka vaaleihin on vielä kaksi vuota. Joku Emma Kari voi puheenjohtajana vielä vetäistä vihreiden kannatuksen tuonne Rkp: n 4.8 prosenttiin, kuten Saksan ja Ruotsin vihreille on käynyt.