Pari viikkoa sitten kirjoitin kanoista ja kananmunista. Vuoden alussa voimaan tulleen häkkikanalakiellon johdosta Suomessa lopetti 210- 250 kanalaa ja kauppojen hyllyistä ei munia enää löytynyt.


Suurin osa EU- maista ei kuitenkaan tehnyt mitään asialle 12 vuoden siirtymäajan aikana, eikä niillä siis ollut aikomustakaan noudattaa tuota kieltoa. Oletin vihapuheisesti ulkomaisten häkkikananmunien valtaavan nopeasti Suomen markkinat ja näin on tapahtunutkin. Euroshopper- kananmunia löytyy nyt jo jokaisen kaupan hyllystä ja samalla hintaa kuin ennen kotimaisia.


Ostaako tavallinen ihminen nyt kaksi kertaa kalliimpia kotimaisia luomumunia, jos hänellä ei ollut aikaisemminkaan varaa ostaa niitä. Päättelisin, että ei osta.


Kannatan itsekin eläinten suojelua ja hyvää kohtelua, mutta koko tämä häkkikanalajuttu oli taas tyypillinen EU- kusetus. Suomeen saatiin vähintään tuhat uutta työtöntä ja jälleen yksi maatalouden haara ajettiin alas. 


Samalla menetettiin Venäjän vientimarkkinat, koska venäläisiä ei kiinnosta tippaakaan suomalaisten kanojen virikkeelliset elinolot. Heillä kun vangit asuvat ahtaammin kuin suomalaiset häkkikanat milloinkaan. Suomessa lusiva venäläinen vanki puolestaan tienaa paremmin kuin petroskoilainen lääkäri. Toisaalta taas suomalaisten luomukanojen olot ovat paremmat kuin meillä vanhuksilla, niille ei sallita 11 tunnin väliä ruokinnassa.


Vasemmiston Annika Lapintie vaatii suomalaisia siirtymään etuajassa näihin nollaenergiataloihin. 10- 20 % lisää hintaa rakentamiseen meillä, kun taas eteläisessä Euroopassa ei tarvitse tehdä mitään. Otetaan vaan Suomessa taas lisää ulkomaista pimeää työvoimaa rakennuksille ja saadaan kustannukset pysymään kurissa! Rakennusalan ammattilaisten mielestä koko nollaenergiatalotouhu on turhaa ja kallista hössötystä. Rakennetaan tietoisesti hometaloja.


Nyt Kreikka ilmeisesti sortuu ja siinä menevät Espanjankin mahdollisuudet saada mitään apua. Syntyneestä kaaoksesta Suomi voi selviytyä nopeastikin Venäjän kaupan avulla. Tämän saman EU- sirkuksen jatkuessa Suomi kuitenkin sortuu varmasti.


MSS.jpg

 

Olli Rehnin mielestä kaikki on kuitenkin hyvin ja Kreikka pysyy eurossa!