"Mitä enemmän ajankohtaista politiikkaa seuraa, niin sitä masentuneemmaksi tulee", kirjoitti Veronica Pimenoff laajassa Hesarin artikkelissaan joskus 7- 8 vuotta sitten. Olen huomannut  olevani nykyisin yhä useammin samaa mieltä.

Seuraavista vaaleista on tulossa maahanmuuttovaalit ja se tietää yhä enemmän epäpäteviä kansanedustajia Arkadianmäelle. Yhdestä valtakunnan tulevaisuutta ajatellen merkityksettömästä asiasta esitetään innokkaasti kahta täysin päinvastaista mielipidettä. Paavo Väyrynenkin ehti jo vaatia Suomen 750 kiintiöpakolaisen määrän vähentämistä, vaikka nämä tarkasti valitut ihmiset varmasti viimeisinä tulevat maahamme korkean sosiaaliturvan perässä.

Nuo netin vihapalstat räjähtivät käsiin melko pian Kaarina Hazardin kuuluisan kolumnin jälkeen. Ei ole kohteliasta iloita eri mieltä olevien kuolemasta ja toivottaa vielä eläville luusereille samaa kohtaloa. "Jos ihmistä kohdellaan kuin koiraa, niin tämä rupeaa äkkiä käyttäytymään kuin koira". Fitzistä varastettua. Kunhan nyt totesin ja käy katsomassa, jos ei usko  http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/2010011310917932_k9.shtml

Osmo Soininvaaran blogi on loistava poikkeus tässä poliittisen keskustelun pintavaahdossa. Olen seurannut sitä jo vuosia ja tunnen suoranaista nöyryyttä tuossa blogissa ja sen kommenttipalstalla esiintyvän viisauden ja asiantuntemuksen edessä. Suomen hallinto on kuitenkin hyvissä käsissä, vaikka vääriä uutisia lukiessa monasti mielen valtaakin epätoivo ja kauhistus.

Taiteen Keskustoimikunnan puheenjohtaja Leif Jacobsen arvostelee Suomessa tapahtuvaa pompöösiä kulttuurirakentamista, jossa valtavat rahasummat pistetään mahtipontisten rakennusten seiniin. Hänellä on monia luottamustoimia myös Ruotsin kulttuurielämässä, joten mies tietää mistä puhuu. On tullut itsekin ihmeteltyä näitä rakennelmia ja on mukava huomata olevansa joskus oikeassakin.