Katselin eilen taas Pressiklubia ja minusta on äärimmäisen epäoikeudenmukaista leimata pakkoruotsin vastustajat jonkinlaisiksi rasisteiksi ja ruotsinkielisten vihaajiksi.
 
 
Olen itse pakkoruotsin vastustaja, mutta jos minun pitää nimetä 100 eniten arvostamaani suomalaista, niin heistä 25- 40% on ruotsinkielisiä. Kotimaisista kirjailijoista Rosa Liksom ja Joni Skiftesvik ovat suosikkejani; Joni on ruotsinkielinen ja Rosa minun tapaani Ruotsin rajalta kotoisin. 
 
 
Olen vaaleissa äänestänytkin ruotsinkielisiä ja aion äänestää tulevaisuudessakin, jos vain ehdokas on sopiva. Moniko rantahurri voi antaa näin suvaitsevaisen lausunnon! "Aldrig någonsin skulle jag kunna rösta en findjävul"!
 

 “Onhan meillä pakkomatematiikkakin, miksi ei siis pakkoruotsiakin”, venkoiltiin taas Pressiklubissa ja siitä päästäänkin aiheeseen. Suomessa asuu vain 60. 000 pelkästään ruotsia osaavaa (sis. Ahvenanmaan), mutta maassa asuu jo 60. 000 venäläistäkin ja heistä vain harvojen kielitaito riittää virastoissa asiointiin.
 
 
Suomessa käyvistä turisteista jo puolet on venäläisiä (1. 5 milj) ja määrä vain kasvaa. Venäjällä asuu 140 miljoonaa asukasta ja maan infrastruktuuri on samanlaisessa kunnossa kuin Suomessa 1950- luvulla. Tämä öljyllä, kaasulla ja muilla luonnonvaroilla rikastunut valtio on siis vielä käytännöllisesti katsoen kokonaan rakentamatta.
 

Lappset voi tulevaisuudessa myydä sinne 700. 000 lasten leikkipuistoa Angry Birdseineen ja samanlaiset mahdollisuudet on muillakin teollisuustuotteilla. Kokonaisia ok- taloja rekkojen laveteilla, kotimaista kalaa ja jokainen 140 miljoonasta iivanasta saakoon vielä legendääriset Fiskarsin sakset käteen. Marimekkoa päälle ja huopatossut alle; siinä uuden yhteistyön näkyvin muoti- ilmiö. Suomalaisuus kun on edelleenkin hyvän laadun tae iivanoiden mielestä. 
 
 
Tarvittaisiin vain kielitaitoisia myyntimiehiä, sillä ostajaa miellyttää aina kun tavaraa tullaan myymään hänen omalla kielellään. Nythän tuon pakkoruotsin poistamista vaaditaan ainoastaan itäisen Suomen kunnissa, mutta ruotsinkieliset eivät halua antaa tuumaakaan periksi. Vedetään kuntaviivoja noudattaen raja Loviisasta Kokkolaan: sen länsipuolella on pakkoruotsi ja itäpuolella vapaavenäjä. Sillä se hoituu!