Pentti Linkola ihasteli usein kirjoituksissaan kuinka Lounais- Ranskassa ei ollut rakennettu mitään sataan vuoteen, mutta hyvin oli pärjätty.

Helsingin seudulla sen sijaan kumisee miljoona neliötä toimistotilaa tyhjillään, mutta uutta rakennetaan koko ajan. Tuo neliömäärä vastaa 20. 000 kaksiota tai 30. 000 yksiötä.

Rakennusyrityksillä olisi kova halu muuttaa nuo toimistot asunnoiksi, mutta kaupungit vastustavat jyrkästi kaavoitukseen vedoten. Niitä kaavoja ei vain haluta muuttaa, koska kaupungit rahastavat valtavia summia vain aina uusia alueita kaavoittamalla.

Kysymyksessä on aivan jättimäinen ilmastorikos! Helsingin kaukolämpöä ja sähköä myyvä Helen tuottaa joka vuosi satojen miljoonien voitot kaupungille lämmittämällä noita tyhjiä tiloja, joissa 100% lämmöstä on hukkalämpöä. Putinin kivihiilellä tehtyä!

Samaan aikaan Helsingin seudulla käytetään satoja miljoonia verorahaa talojen remontteihin, joissa miljoonien tietokoneohjatuilla järjestelmillä kerätään talteen naurettavan pieniä määriä hukkalämpöä.

Asennusvaiheessa noita ydinvoimalaa muistuttavia talojen konehuoneita ihastellaan ja kirjoitetaan lehtiin, kuinka ne pelastavat koko maailman ilmaston. Sen jälkeen niissä satunnaisesti kerran vuodessa vierailevat asentajat eivät osaa tehdä koneille mitään säätöjä, eikä edes suodattimia osata vaihtaa.

Helsingissä on neljä sähköä ja kaukolämpöä tuottavaa hiilivoimalaa, joiden pitäisi lopettaa venäläisen kivihiilen käyttö vuoteen 2030 mennessä. Mitään valmiita suunnitelmia ei kuitenkaan vielä ole ja mitenpä niitä voisi ollakaan; millä helvetillä korvaat halvan Putinin kivihiilen, kun turvekin kiellettiin. Eikä neljää kaukolämpövoimalaa voida laittaa remonttiin yhtä aikaa, sen käsittää Anni Sinnemäen kaltainen ympäristö- ja yleisrikollinenkin! Joka niistä päättää.

Kaupunkien yhteistyöllä, sopivilla kaavamuutoksilla, kaukolämpöputkien uudelleen linjauksilla ja valtion painostuksella voitaisiin nopeasti poistaa joku noista neljästä hiilivoimalalasta käytöstä.

Mutta kun viherpiiperöt mesoavat vain sähköpolkupyöristä ja tuollaisista mitättömistä pikkuasioista, jotka mahtuvat heidän käsityskykyynsä. Joitakin vuosia sitten pantiin kymmeniä miljoonia johonkin hyönteisruokatuotantoon, mutta sekin kuivui heti omaan naurettavuuteensa. Ville Niinistön kaltaiset vihreät kävivät kerran kikattamassa jonkin ”sirkkapizzan” kanssa ja siihen se jäi.