Monien kuntien veroviranomaiset havaitsevat työssään selviä verorikoksia, mutta he eivät enää lähetä niitä poliisin tutkittavaksi, koska näillä ei vain ole siihen resursseja. Entisetkin ilmoitukset ovat hautautuneet vuosiksi valtavaan ruuhkaan ja rikokset ehtivät näin vanhentua.

Poliisin talousrikostutkijat löytävät keskimäärin 160 000 euron edestä  väärinkäytöksiä, joten se on varmasti muuten niin tehottoman valtiontalouden tuottoisimpia sektoreita. Rahaa uusien virkojen perustamiseen ei kuitenkaan löydy, vaikka jo rakennusalan harmaan sektorin arvioidaan vievän valtiolta 500 miljoonaa euroa vuodessa.

Pääkaupunkiseudun TE- keskuksiin perustettiin äskettäin 40 uutta virkaa ja näiden virkailijoiden toimenkuvaksi ilmoitettiin "maahanmuuttajien imuroiminen työmarkkinoille". Nämä 40 henkilöä tässä nyt tietysti työllistyivät, mutta tuo olisi muuten ollut paremmin ymmärrettävissä vielä pari vuotta sitten vallinneen työvoimapulan aikana.

Suomen aluevesillä on kalastusalusten mukana kierrellyt kaksi pyöriäisentarkkailijaa, joiden tehtävänä on varmistaa, ettei maamme vesillä sittenkin ole näitä otuksia. Tähän mennessä he eivät ole saaneet niistä mitään havaintoja. Jossain vaiheessa nuo virat ilmeisesti lakkautetaan, tai sitten heitä palkataan sata lisää.

Edellisen Suuren laman aikana Helsinki lomautti ja irtisanoi väkeä kaikilta kaupungin palvelualojen sektoreilta. Puisto- osastolle perustettiin kuitenkin neljä uutta virkaa. Näiden viranhaltijoiden tehtävänä oli valvoa koirapuistoissa, että ihmiset keräsivät pois lemmikkiensä jätökset. Heidän virkanimikkeensä oli ilmeisesti persiäisentarkkailija ja heihin sovellettiin samaa virkaehtosopimusta kuin pyöriäisentarkkailijoihin. En tiedä onko heillä yhtenäinen virka- asu, mutta jotenkin se sopisi tuohon outoon logiikkaan.

Lastenklinikka on lasten syöpäsairaala ja se on aina joutunut rahoittamaan toimintaansa keräysvaroin. Nyt ollaan lopettamassa Reumasairaalaa ja vanhusten hoitokoteja suljetaan Espoossa, vaikka niitä pitäisi rakentaa vauhdilla lisää. Sosiaalilainsäädännössä määrätään aivan selkeästi jokaiselle pitkäaikaishoidon vanhukselle kuuluvan oma huone, mutta Espoossa toimitaan aivan päinvastoin.

 Maahanmuuttajien isovanhempien oikeutta muuttaa Suomeen ollaan laajentamassa ja silloin meillä on pian enemmän Suuren Isänmaallisen sodan sankareita kuin näitä kotimaisia sotaveteraaniluusereita (vrt. itähelsinkiläiset luuserit). Saadaan avata uudelleen Kaunialan sotavammasairaala, mutta muistetaan kuitenkin vaihtaa kuvat ja päiväkäskyt seinillä.

Mikä olla tämä päättäjien logiikka!