Ukraina saa nyt eri mailta yhteensä 321 raskasta panssarivaunua, mikä on kolme kertaa enemmän kuin aikaisemmin luultiin ja minkä sanottiin jo silloin olevan jopa ratkaisevan tärkeä apu. Lisäksi Ukraina saa monta sataa (tuhat?) panssaroitua miehistönkuljetusvaunua ja muuta kevyttä rynnäkkövaunua.

Espanjalla on 327 Leopard 2- tyypin huippumodernia panssarivaunua, mutta minkä helevetin takia! Naapureina kun sillä ovat vain ystävälliset ja samaan Natoon kuuluvat Ranska ja Portugali. Niihin ne ovat käyttäneet ne Suomenkin maksamat EU: n avustusrahat.

Espanjan sisällissodan aikana kymmenet tuhannet eurooppalaiset miehet lähtivät sinne puolustamaan tasavaltaa, joten nyt olisi jo korkea aika lyhentää sitä verivelkaa. Nato voisi määrätä Espanjan lähettämään Ukrainaan vähintään 150 Leopard- 2- panssarivaunua ja asian kiireelllisyyden vuoksi miehistöineen.

Lisäksi Ukrainaan menee nyt rajattomasti kaikenlaista täsmäasetta ja ilmatorjunta- asetta. Myös Israel on jo salaa toimittanut sinne erilaista asemateriaalia, koska siellä on jo nähty Venäjän kyvyttömyys ja ennen kaikkea liittoutuminen Iranin kanssa.

Ukrainalaisilla on varmasti vaikeuksia saada näistä huippuaseiden järjestelmistä irti parhaita mahdollisia tehoja, mutta kun toisella puolella on pakkovärvättyjä ja huonosti varustettuja vankeja. Joilla on 2. maailmansodan aikaiset tankit ja 1. maailmansodan aikaiset taktiikat. Lisäksi ukrainalaisten moraali ja motivaatio on 100 kertaa suurempi.

Nämä valtavat asetoimitusten määrät meille on kerrottu, mutta kuinka paljon tehdään vielä salassa. Puola on jo toimittanut Ukrainaan salaa hävittäjiä ja venäläismielinen Bulgaria piti ammustoimituksillaan Ukrainan pystyssä ensimmäiset vaikeat kuukaudet.

Noiden Leopard 2- panssareiden mukana seuraa takuuvarmasti myös eurooppalaisia sotilasasiantuntijoita koordinoimaan huoltoa ja viestintää. Sama amerikkalaisen kaluston kanssa. Lisäksi Venäjän sotilaat voivat väittää nähneensä droonien siivissä juutalaisten Daavidin tähden, mutta eivät upseerit uskalla sitä Kremliin kertoa. Kun natseja piti olla!

ukr.jpg