Elinkeinoelämän (Eva) valtuuskunta ilmoitti eilen Suomen tarvitsevan 36. 000 maahanmuuttajaa vuodessa huoltosuhteen ylläpitämiseksi. Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden (Vino) puheenjohtajat Maria Ohisalo ja Özan Ynar puolestaan kirjoittivat hesarin artikkelissaan maahanmuuton lisäävän julkisen sektorin työpaikkoja. Se oli tosiaankin ainoa pointti ja kasvispihvi heidän kirjoituksessaan.

On siis monenlaisia tarkoitusperiä ja haluja tässä maahanmuutossa, joka voidaan karkeasti jakaa kolmeen ryhmään.

1. Humanitäärinen maahanmuutto, jota vinot haluavat. Joitakin vuosia sitten lehdissä oli juttu Siuntiossa olevasta vastaanottokeskuksesta. Tuossa 50- paikkaisessa keskuksessa oli 30 työntekijää huolehtimassa 18- 40 vuotiaista asukkaista. Siinä oli huoltosuhde kohillaan; vanhustentaloissa ja kotonaan asuvat puoliksi liikuntakyvyttömät, näkö- ja kuulovammaiset suomalaiset vanhukset eivät voi ikinä haaveillakaan moisista hotelli- kylpylöistä.

Tuollaiset siuntiot tosiaan luovat julkisen sektorin työpaikkoja, mutta tarvitaan ainakin 1. 000- 2. 000 yksityisen sektorin työntekijän verorahat tuollaisen punaisen myllyn pyörittämiseen. Ja tässä maahanmuutossa lopullinenkin työllisyysaste tulee jäämään 10- 30 prosenttiin, joten he tarvitsevat näitä hoitsuja ja tulkkeja elämän läpitte.

2. Halpatyövoima, jota Eva ja Sdp: n Juhana Vartiainen haluavat. Tällä he tarkoittavat EU: n ulkopuolisen työvoiman maahantuontia, koska Suomi ei enää houkuttele vapaan maahanmuuton EU- kansalaisia. Tämä huonosti koulutettu ja kotimaassaan hätää kärsivä työvoima syrjäyttäisi orjapalkoillaan  huonosti koulutetun suomalaisen työvoiman ja saisi nämä hätää kärsimään.

Suomessa asuu, tai käy vain töissä 100. 000 virolaista ja vironvenäläistä. Lyhyt laivamatka ja kieli teettävät. Heistä ehkä jopa 50. 000 asuu kimppakämpissä, purkutaloissa, teräskonteissa ja piharakennuksissa. Pk- seudulla on satoja yksiöitä, kaksioita, kolmioita etc, joissa virolaisten asukasmäärä ylittää 5- 10 kertaisesti kaikki hyvinvointivaltion kauniit asetukset, paloturvallisuusmääräykset ja ympäristöministeriön normit kotieläinten ja lihakarjan hoidossa. 

Virolainen rakennustyöläinen pärjää elintasokilpailussa  suomalaiselle sialle vain jouluviikolla: silloin sika viedään lavalla lahtiin, mutta virolainen pääsee laivalla lahden yli.

Tämä kakkosvaihe on monilla aloilla (rakennus, kuljetus, telakat) jo hyvin pitkälle toteuttunut.

3. Aivotuonniksi laskettava työperäinen maahanmuutto, jollaista USA, Kanada ja Australia harjoittavat. Tämä tarkoittaa insinöörien, lääkärien, sairaanhoitajien, tietotekniikkaosaajien etc ammattilaisten maahanmuuttoa. He eivät tarvitse 2- 10 vuoden kotoutuksia, vaan solahtavat nopeasti veronmaksajiksi yhteiskuntaan.

Tämän ryhmän kasvu korjaisi huoltosuhdetta, mutta se vaatisi myös toimivaa teollisuutta ja ennenkaikkea kohtuuhintaisia vuokra- asuntoja. Suomen talous on kuitenkin romahtanut, vientiteollsuus kadonnut ja julkisen sektorin vuokra-asuntoja myydään pois enemmän kuin tuotetaan uusia ja näin tämä kolmas maahanmuuttovirta onkin itse asiassa kääntynyt jo negatiiviseksi, siis maastamuutoksi. Oulun seudulla Nokian ja muiden teknologiayritysten jäjiltä jäi työttömiksi 4. 000- 5.000 huippuinsinööriä. Jossain vaiheessa uutisoitiin jo Oulun seudun uudesta noususta, koska näitä nokialaisia ei työttömyyskortistoissa ole. Ei ole niin, koska he ovat muuttaneet ulkomaille tai vaihtaneet ammattia kalastajiksi, matkailuyrittäjiksi etc.

Viime vuonna Suomesta muutti 50. 000 ihmistä Ruotsiin; tuo oli tuttu ykkösuutinen vuosina 1965- 1983. Sama on edessä nyt, mutta Vartiaisen, evan ja vinon toivoman huonosti koulutetun suomalaisen miesväestön sijaan lähtijät ovatkin tuota kolmosryhmää, nuoria huippuosaajia ja ammattilaisia. Aivan kuten Virossa ja Latviassakin, jotka ovat nykyään jonkinlaisia mallivaltioita suomalaisille poliitikoille.

Minua huvittaa suuresti tuo Kreikan tilanne ja herrasväen hätä. Alexander SStubbilla ja Carl "Killi" Haglundilla on hirveä hinku Krimin sotaan, mutta nyt EU: lla onkin oma pikkukriminaali niemimaa keskellänsä.