En yleensä kannata kokoomusta ja kokoomuslaisia ministereitä vielä vähemmän, mutta ehkä tämän Sanni Grahn - Laasosen valinta ympäristöministeriksi oli tarpeellista ja välttämätöntäkin. Hän on ainakin muodollisesti pätevä, sen todistaa pitkä avustajaura Alexander Subbin tallissa.

Ympäristöministeriössä, Ely- keskuksissa ja ties missä vihreiden hallitsemissa väliportaissa makaa 3. 5 miljardin edestä investointihankkeita lupakäsittelyä odottelemassa. Niiden ruuhkautuminen ja viivästynyt käsittely takaa henkilökunnan työpaikat ja lisää väkeäkin palkataan, joten virkailijat vain istuvat hakemusten päällä. Yrittäjät saavat sitten joskus lisäselvityspyynnön yritystoimintansa käynnistämiseksi, mutta ihmettelevät kirkkoveneen muotoisia vesileimoja papereissaan.

Nyt Sanni Grahn- Laasonen raivaa Stubbin tiukasti ohjastaessa turhan byrokratian pois ja yhteiskunta lähtee taas hitaasti pyörimään. Sanni saa tästä tietysti iiroviinasmaisen julmurin maineen, mutta silloin Stuppi hirnuu jo Brysselin toreilla ja kuppiloissa.

Demarit valitsi uudeksi kehitysministeriksi Sirpa Paateron ja hän lupailee jo Altian pitämistä valtion omistuksessa. Nuo Kemiran, Digitan, Destian etc myyntien järjettömyydet on jo nähty, joten erittäin tervetullutta puhetta tältä naisministeriltä. Viinanlitkuja on halvempi valmistaa jossain Puolassa pienipalkkaisen työvoiman ja halvemman viljan takia, joten sinne myyty Altiakin olisi tuotantonsa vienyt. Näin juopon kansan kannattaa pitää kiinni ainakin Koskenkorvan kaltaisesta peruselintarvikkeesta. 

Juuri 20 minuuttia sitten minulle muuten soitti eräs työkaveri ja pyysi hakemaan hänet ja valtaisa lasti Viron viinaa Länsisatamasta. Lupasin. Itse lopetin juomisen jo ajat sitten, mutta kouluaikoinani opettajina toimineet entiset SS- miehet ja Tk- upseerit istuttivat minuun niin vahvan isänmaallisuuden tunteen, että se saa minut kirjoittelemaan jopa viinanpolton ja juonnin siunauksellisista vaikutuksista. Ja nyt on siis kysymys työpaikoista, ei siitä iloliemen litkusta sinällään.

Tuo feministi-talibaani Tiina Rosenberg on ollut taas viime aikoina kovasti tapetilla. Tai televisiossa siis, vaikka moni näkisikin hänet mieluummin tapetilla. Joskus 10- 15 vuotta sitten Ruotsissa oli myös jonkinlainen feminismin aalto ( rytmihäiriö ) ja siitä oli jonkinlainen dokumenttiohjelma Suomenkin televisiossa. Toimitus yritti siinä feminismiä nostattaa, vaikka helpompi olisi ollut maskuliinisilla miehillä nostattaa. (En vain malttanut ). Joka tapauksessa tuon ohjelman lopussa Tiina Rosenberg totesi Kaikki miehet pitäisi tappaa. Se kauhistutti minua, mutta jotenkin se ilmeisesti  kuului siihen feminismin agendaan, koska se oli siihen nauhoitukseen jätetty. En ole tosin aivan 100- prosenttisen varma, että se oli juuri Tiina Rosenberg, vaan se saattoi olla joku hänen löyhäsuisempi hengenheimolaisensa.

Miksi ihmeessä vanha ja selkeä tasa- arvo ei kelpaa feministeille, se pistää pikkuisen ihmettelemään. Pyrkivätkö feministit ensin kiintiöillä siihen vähintään 50 prosenttiin ja sitten viedään tuhkatkin pesästä. Kuten on jo vihreissä ja muuallakin tapahtunut.