Yksikään vesipisara ei saa virrata mereen ennenkuin se on hyödyttänyt ihmistä.

Noin lausui eräs Sri Lankan kuningas tuhansia vuosia sitten ja nyt maan 10. 000 järvestä lähes kaikki ovat ihmisen rakentamia. Sri Lankan pinta- ala on 30% Lappia pienempi, mutta siellä asuu 22 miljoonaa ihmistä ja ruokaa riittää kaikille ympäri vuoden. Muut monsuunialueen maat siinä naapurissa taistelevat vuoroin tulvien ja vuoroin kuivuuden kanssa, mutta Sri Lankassa syödään hyvin ja ratsastetaan levätessä kilpaa norsuilla.

Siinä on toimiva lääke myös Afrikalle. Sen tuhansien jokien tulvavedet voidaan padoilla ohjata miljooniin tekojärviin ja näin saadaan maatalous, karjankasvatus, kalatalous etc hyödyttämään neekerikansoja. Kuivassa Australiassa miljoonat pienet tuulimyllyt pumppaavat pohjavettä maanviljelykseen ja karjankasvatukseen, sellaiset sopivat myös Afrikan savanneille.

Näistä tekojärvistä haihtuu tietysti myös runsaasti vettä, mutta se leviää sumupisaroina ympäröiville alueille, kastelee luontoa ja sateet lisääntyvät. Eikä se vesi virtaa vain sukkana mereen miljoonia ihmisiä ja elikoita hukuttaen, kuten nyt.

Nykyisin Kiinassa ja maailmalla rakennetaan jo kymmenien neliökilometrien aurinkovoimaloita, joiden kerrostalon kokoisilla akustoilla voidaan antaa sähköä 30. 000 asukkaan kaupungeille ja ympäri vuorokauden.

Vuonna 2016 Kiinassa otettiin käyttöön uusiutuvaa, puhdasta ja ehtymätöntä aurinkosähkön tuotantokapasiteettia määrä, jollaiseen tarvitaan 40 kappaletta Olkiluoto 1 ja 2 -ydinvoimalayksikön kaltaisia reaktoreita tai 22 kappaletta mahdollisesti joskus valmistuvaa ja ”maailman suurimmaksi ja kauneimmaksi” luonnehdittua Olkiluoto 3 -ydinvoimalaa. Tuo kannattaa lukea 7 kertaa, että käsittää asian valtaisan mittakaavan.

Näin ollen aurinkovoima tulee olemaan valtaisa etu Afrikan sähköistämisessä. Siinä tulee vain rakentamiskustannukset, sen jälkeen sähkö on lähes ilmaista. Katulampuissakin on jokaisessa pieni aurinkopaneeli ja pieni akku, niitä voidaan kylvää ihan minne tahansa.

Kiina on investoinut Afrikkaan jo satoja miljardeja dollareita ja miljoonat kiinalaiset yrittäjät ja erikoisosaajat ovat muuttaneet mantereelle. Tämän takia monissa Afrikan maissa talous kaksin-, kolmikertaistuu aina muutaman vuoden välein.

Me suomalaiset ja EU yleensäkin emme osaa, kykene, pysty, emmekä haluakaan tehdä mitään todella ratkaisevaa Afrikan hyväksi, mutta ei meidän enää tarvitsekaan; kyllä Kiina hoitaa Afrikan kuntoon. EU vuokraa ilmeisesti edelleenkin Marokon, Mauretanian, Senegalin etc kalastusvedet omille suurkalastajilleen ja sadattuhannet paikalliset kalastajat ja kalanjalostusteollisuudessa työskennelleet ja työttömiksi jääneet lähtevät vaeltamaan kohti Eurooppaa.

Jokin aika sitten televisiossa oli riemukas raportti siitä, kuinka suomalaiset expertit opettavat Keniassa nuoria koodaamaan. Pystymetsästä vedettiin kenialaisnuoria nuoria muutaman kuukauden kursseille opettelemaan taitoja, joita koko ikänsä tietokoneita näpränneet suomalaisnuoret hallitsevat vasta lukion ja kolmivuotisen insinöörikoulutuksen jälkeen. Projektiin varatut rahat menivät suomalaisten osaajien huippupalkkoihin ja verottomiin nelivetomaastureihin.

Olen muuten jo kaksi kertaa kirjoitellut otsikolla Punatähti Afrikan yllä (Edgar Snow) ja näköjään muutkin ovat hoksineet saman.

Jo 10- 20 vuoden kuluttua Afrikka on aivan erinäköinen talousalue kuin nyt.

On aivan turha spekuloida kuinka monta luxuspakolaista voimme ottaa Suomeen, jo muutama satatuhatta riittää romauttamaan Suomen talouden. Onneksi Itävallan ja pian muidenkin EU- maiden rajat ovat pian kiinni.

Lisäys 9.7.

Osmo Soininvaara on viisas mies, mutta hänelläkin oli Afrikan ongelmiin vain yksi ratkaisu: sokerin tuotannon lopettaminen Suomessa. Närpesin pakkåruotsitomaatteja ei koskaan mainita. Soininvaara on myös ehdottanut Helsingin kaupungille yhtiötä, joka ostaa asuntoja hyviltä alueilta ja majoittaa niihin pakolaisia. Ahkera suomalainen pikkuperhe on pitkän etsinnän jälkeen ostanut asunnon hyväksi katsomaltaan alueelta ja sitten naapuriin muuttaa 5- henkinen pakolaisperhe, joka saa ilmaisen asunnon lisäksi 3200 € /kk sosiaalitukea!