Olen taas katsellut noita Jerusalem studion asiantuntijoiden keskusteluja, joista paljastuu mielenkiintoisia asioita.

Venäjä on siirtänyt ilmatorjuntakalustoaan Syyriasta Ukrainaan, jonka jälkeen Israelin ilmavoimat ovat iskeneet suoraan Assadin lentokentille ja kalustoon Aleppossa ja Damaskoksessa. Tämä on aivan ennenkuulumatonta, sanovat Israelin asiantuntijat.

Israelissa asuu miljoona venäjänkielistä ja mailla on ystävälliset suhteet. Israelissa arvioidaan ilmeisesti kuitenkin suurvalta- Venäjän aikojen olevan ohi, jota Syyrian iskujen lisäksi osoitti isku Iranin lennokkitehtaaseen.

Turkilla ja Venäjällä on ystävälliset suhteet, joka nähdään Jerusalemissa: Ei tarvita enää vihollisia, jos on tuollaisia ystäviä.

Israelissa pidetään jo lähes itsestäänselvyytenä, että maa joutuu käymään sodan Irania vastaan 1- 2 vuoden sisällä. Lausui entinen puolustusvoimain komentaja Benjamin Gantz äskettäin.

Vähän aikaa sitten Kiina ja Saudi Arabia julkaisivat tiukan yhteisen julkilausuman, jossa ne kielsivät Irania puuttumasta sotilaallisesti muiden maiden asioihin.

Venäjä on ilmeisesti jo myynyt ja toimittanutkin Iraniin Suhoi- 35 hävittäjiä. Tosin Venäjä myös möi aikoinaan Iraniin S- 400 ilmatorjuntajärjestelmiä, mutta niiden asennus kesti 8 vuotta(?).

Lähi- idässä on paljon erilaisia liittoutumia, mutta ne ovat "juoksuhiekkaan rakennettuja".

Venäjä toivoo Israelin avustavan Ukrainaa vain humanitäärisesti, eikä "ainakaan näkyvästi toimittamaan sotilaallista apua".