Viime viikolla Sanna Marin teki pikavisiitin Ruotsiin, missä hän julisti Suomen ja Ruotsin menevän yhdessä Natoon. Olivatkohan Suomen ulkopolitiikkaa johtava presidentti, ulkoministeri ja TP- Utvan jäsenet etukäteen tietoisia asiasta?

Ruotsi ei ole luokan ongelmalapsi, julisti Sanna siellä lapsekkaasti. Koska hän on viettänyt suurimman osan elämästään koulun penkillä ja loput Instagrammissa. Expressen huomioi tuota vierailua vain viiden rivin uutisella.

Mikä olikin aivan oikein, koska jo pari päivää myöhemmin ilmoitettiin Turkin ratifioivan näillä näkymin vain Suomen hakemuksen. Ja kyselyssä Suomen kansan suuri enemmistö halusi Suomen menevän Natoon yksin, jos Ruotsilla alkaisi kangertaa.

Mutta Sanna Marinia ei Suomen kansa kiinnosta. Hän ilmoitti sosiaalidemokraattien kieltäytyvän kaikesta hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa, vaikka nämä perheineen ovat yli miljoona suomalaista ja vaikka PS on tutkitusti Suomen suurin työväenpuolue.

Marinin hallituksesta oli peräti neljä (4) ministeriä tapaamassa al- Holin terroristien omaisia silloin, kun piti hakea näiden jälkikasvu leiriltä turvaan. Ja niinpä nämä pääosin somali- ja arabitaustaiset naiset lapsineen haettiinkin oikein yksityisellä suihkukoneella turvaan Kelastaniin (Suomi, toim. huom.) Yhteistyötä siis tehdään, mutta ei kaikkien kanssa!

Tässä muuten Ahti Martikaisen kirjoitus meille raalimaailmassa eläville, joka on jälleen täyttä asiaa. Tyttöhallituksen ilmastohumpan takia Suomessa poltettiin vuonna 2022 kalliita öljyä, hiiltä ja kaasua enemmän kuin milloinkaan. Ja Orpon jatkaessa ilmastohumpan tiellä tulee ensi vuodesta vieläkin pahempi. Siis niin kuin sen ilmaston ja kansantalouden kannalta.