Ruotsia on nyt kohauttanut viime viikolla julkaistu sikäläisen rikosseuraamusviraston (Brå) tilasto, josta kirjoitetaan myös Expressenin (vrt. Iltalehti) pääkirjoituksessa. Rasistisissa rikoksissa mustia kohtaan peräti 44% syyllinen oli maahanmuuttaja. Äärioikeistolainen oli syyllinen vain 2% rikoksista.

Ruotsalaisia kohtaan tapahtuvia rasistisia rikoksia ei ilmeisesti edes tilastoida, vaan ne ”johtuvat heidän kulttuuristaan”. Sitä vartenhan Suomessa on nyt palkattu ainoana maailmassa noita kulttuuritulkkeja, jotka antavat oikeudessa tuomioita lieventäviä lausuntoja.

Kirjoittaja Sofie Löwenmark oli myös vieraillut asunnottomien pakolaisten keskuksessa. Paikan johtajan kertomuksen mukaan arabit (nimeltä mainittu) olivat kieltäytyneet laittamasta ruokaa samassa keittiössä kuin Afrikan sarvesta tulleet. Niinpä keittiö oli sitten jaettu etnisen taustan mukaan, aivan kuin Etelä- Afrikassa apartheid- hallinon aikaan. Pakolaiset eivät myöskään olleet yhteisissä tiloissa missään tekemisissä toisten etnisten ryhmien kanssa.

Meillä Suomessahan tuo sama toistuu intersektionaalisen feminismin hengessä: Sokea piste yhdenvertaisuusasioissa on se, että ajatellaan yhdenvertaisuuden olevan sitä, että kaikkia kohdellaan samalla tavalla. Näin lausui Maria Ohisalon sisäministeriön kansliapäälliköksi nimittämä Kirsi Pimiä.

Ruotsissa jengiläiset ja tietyt maahanmuuttajat uhkailevat aivan avoimesti opettajia ja sosiaalityöntekijöitä, jotka eivät sitten uskalla antaa poliisin puuttua asioihin. He pyytävät poliisilta suojaa, mutta omilla nimillä esiintyessään heidän olisi liian vaarallista nostaa syytettä uhkauksista ja rikoksista.

Tämä kaikki on tullut jo meillekin ja jonain päivänä se paljastetaan ”kauheana yllätyksenä”. Sitten laitetaan tietty porukka makoilemaan vielä vuosien lisäkotoutukseen ja tuhannen miljoonaa palaa taas siihen.