Helsingin eteläpuolelta kulkee 60. leveyspiiri, jonka pohjoispuolella maapallo ympäriinsä katsottuna asuu vain n.20 miljoonaa ihmistä. Eskimoista, intiaaneista, viikingeistä, nenetseistä ja kaiken maailman nomadeista koostuvan sekalaisen seurakunnan kruununa omalla kivikkoisella niemellään vaikenee suomalaisten autistinen raivaajakansa.

Jumalalla oli maailmaa luodessaan tarkka suunnitelma kaikelle, eikä minkään pitänyt olla sattumanvaraista. Näin ollen hän ei mitenkään voinut tarkoittaa, että miljoonat suomalaiset aamuisin vatsat löysinä ahtautuisivat täpötäysiin busseihin ja juniin matkustaakseen ahdistaville työpaikoilleen esimiesten ja työtovereiden kiusattaviksi. Sadat tuhannet aikuiset ja nuoret puolestaan raahautuvat lääkäriltään hakemaan kemiallista lobotomiaa "mielipidelääkkeen" muodossa. Muutama päivä kuurin aloittamisen jälkeen olo onkin sitten  kuin kepulaisella piiripäälliköllä Savossa ja katkokäynti on vaihtunut keinuvaan neekerikäyntiin. Mikäli taas vanhus talvella kuukausien yksinolon jälkeen uskaltautuu ulos käymään, niin eiköhän iljanteisella jalkakäytävällä liukastukin kallonsa halki tai vähintään lonkkaluu pirstoutuu. Pääseekin siitä lopputalveksi terveyskeskuksen käytävälle odottamaan omalääkäriään Thaimaan-reissulta saapuvaksi. Mikäli taas viisas vanhus ymmärtää kylmien ajaksi etelän lämpöön hakeutua, niin eikös Kelan ja verotoimiston yhteisoperaatiolla tuhota koko suvun valtavilla uhrauksilla rakennettu talous ikuisiksi ajoiksi.

 Irakissa Kela ja verohallitus työministeriöllä vahvistettuna olisivat järjettömine kyselyineen ja kaavakkeineen jo ajat sitten tehneet sen, mihin USA:n moderni sotilasmahti ei tule milloinkaan kykenemään. Turha Suomen on kalliilla rahalla kouluttaa rauhanturvajoukkoihin monenlaisia erikoiskommandoja, jos meillä on Venäjän tsaarin ohranan ajatusmaailmalla varustettuja pirullisia virkamiehiä kasapäin ristinämme. Lähetettäköön heidät maailman kriisipesäkkeisiin toteuttamaan demonisia virkamiehen vaistojaan.

Suomea leipoessaan Luojan tarkoitus oli järjestää tänne ihmiskunnalle hyviä riistamaita, kalavesiä ja komeita metsiä leppoisia marjastusretkiä varten. Siis ihan vain käymässä käydä, ei laisinkaan asumaan jäädä. Nytkin ulkona ryöppyää lunta ja räntää vuorotellen, kovin kaukaisilta tuntuvat Raamatussa lupaillut mannakuurot. Ei Suuren Suunnitelman mukaan pitänyt rakentaa kyliä sadan kilometrin välein ja niitä sitten leveillä teillä yhdistää, jotta voitaisiin näyttävämmin olla vieraisilla käymättä. Nykytekniikalla olisi täysin mahdollista rakentaa vanhuksille ja vammaisille omia kaupunginosiaan, joissa katetut, lämmitettävät jalkakäytävät ja piha-alueet grillikatoksineen. Suuressa käytössä olevien jalkakäytävien ja kauppakeskusten pihojen allahan risteilee jo nykyäänkin hukkalämpöä hyödyntävät lämpöputkistot. Rikkaathan tietysti Lilius etunenässä yrittäisivät tunkeutua näihin "aurinkokaupunkeihin", siispä rakennettakoon heille Santahaminan kaltaisiin saariin omat ökyresidenssinsä. Heidän jäljiltään tyhjiksi jääneistä " eiroista " saisivat puolestaan "jakomäkiset" hulppeat asunnot itselleen, ei tarvitsisi ruveta etsimään uutta "vaakasuoraa suomalaista" eduskuntaan.

Suomalaisia yrityksiä ja virastoja on mahdotonta saada muuttamaan pääkaupunkiseudulta Kittilään, koska henkilökunta haraa neljällä raajalla vastaan. Samalla tavalla pelkään Nokian kaltaisten suuryritysten kansainvälisen omistuksen lisääntyessä muuttavan Suomesta, koska New Yorkin, Shanghain ja Pariisin vinkkeleistä katsottuna Suomi on maailman Kittilä.

Olen kuitenkin joskus erehtynyt kesällä matkailemaan Etelä - Euroopassa, ja tiedän ettei kesäistä Suomea voita mikään.