Entisaikaan toimittajat eivät asioita tutkiessaan jättäneet kiveäkään kääntämättä ja nuuskivat esiin jokaisen yksityiskohdan. Nykyiset vihreät toimittajat eivät jätä kiveäkään heittämättä ja nuuskivat toisistaan jokaisen yksityiskohdan. Sieltä haaruvälistä. 

Kysymys on tietysti vain selviytymisestä, sillä ei kukaan heistä halua jäädä "vapaaksi toimittajaksi": kirjoittelemaan milloin mitäkin lehteä ja lukijakuntaa mielisteleviä tyhjäpäisiä artikkeleita ja kitkuttelemaan peruspäivärahalla.

Aishi Zidan on tyypillinen esimerkki tällaisesta toimittelijasta. Tämä puoliksi "palestiinalaistaustainen" Ylen Jerusalemin kirjeenvaihtaja oli nyt joutunut Israelissa turvatarkastukseen ja siitä hän nosti valtaisan kohun. Kyseessä oli muuten USA:n varapresidentin lehdistötilaisuus, joten kyllä siellä tarkastetaan kaikki ja varsinkin sirhan sirhanilaiset juuret ja mielipiteet omaavat henkilöt oikein syynätään. Toisaalta taas juutalaistaustaisilla toimittajilla ei ole mitään asiaa useimpiin muslimimaihin, mistään johtajien lehdistötilaisuuksista nyt puhumattakaan.

Egyptin suurimpiin poliittisiin liikkeisiin kuuluva Muslimiveljeskunta on suljettu yhteiskunnan ulkopuolelle, kirjoittaa Zidan ylellä raportoidessaan Siinain terrori- iskusta. Gazassa riehuva Hamas on vain Muslimiveljeskunnan yksi lonkero ja lähes kaikkialla terroristijärjestönä tuomittu.

Jerusalemin kirjeenvaihtajana toimiva Zidan tekee myös ison raportin kannabiksen lääkekäytöstä Israelissa, koska "raitista elämää" viettävien muslimien keskuudessa huumeiden käyttö on erittäin yleistä. Ja varsinkin Helsingin vihreät tykkäävät pössytellä kaikkea mahdollista sukupuolineutraaleissa homppeliklubeissaan. 

Moni suomalainen sen sijaan haluaisi Ylen tarjoavan oikeaa uutisointia Lähi- idästä, koska siellä tapahtuu jatkuvasti ja hyvin moneen sattuu. Minulla onneksi näkyy tämä Tv 7, josta seuraan lähes päivittäin Israelin uutisia ja Jerusalem studiota.

Tammikuun 18. tänä vuonna Israelin armeijan erikoisjoukot tappoivat yhden palestiinalaisen ja vangitsivat toisen Israelin miehittämällä Länsirannalla. Tämä olisi muuten ollut riemukas uutinen Aishi Zidanille, mutta kun silloin hänen olisi pitänyt kertoa myös tarkemmin asioiden taustoja, jotka hän aiemmin oli jättänyt kertomatta.

Nimittäin 10. tammikuuta nämä arabiterroristit tappoivat rabbi Raziel Shevachin Länsirannan Nablusissa. Ohiajavasta autosta ammuttiin ihan noin vain.Tämä 35- vuotias mies oli kuuden lapsen isä ja ihan tavallinen uskonyhteisönsä keulamies. Kyllä olisivat moikanneet Kallion kirkonkellotkin, jos muslimien imaami ammuttiin, mutta nyt taidettiin vain samppanjapulloja poksautella. Tuosta ei muuten ollut missään suomalaisissa uutisvälineissä, eikä ylensäkään mistään Israelissa joka viikko tapahtuvista arabien terrori- iskuista.

Baltian ja Itä- Euroopan maat olivat vuosikymmeniä Puna- armeijan miehittämiä, mutta ei siellä koskaan murhattu venäläisiä naisia ja lapsia, eikä yleensäkään  siviilejä.

Tuossakin rabbin tapauksessa Zidanin sympatisoima Hamas julisti murhaajat heti kansallissankareiksi ja Abbasin johtama Fatah maksaa kovaa palkkaa kaikille terrorismista Israelin vankiloissa istuville.

Eilen A- Studiossa ylen toimittaja kyseli millaista apua, tukea ja avustuksia Suomi aikoo tarjota Isisistä palaaville terroristeille! Muualla heiltä otetaan kansallisuuksia ja passeja pois ja jopa vankilaan pistetään näitä kurkunleikkaajia.