Opetusministeri Li Andersson on muuttanut selvästi linjaansa suhtautumisessaan syrjäseutujen eläjiin. Aikaisemmin hän esiintyi ahkerasti nettisivustolla, missä hänen läheiset ystävänsä ja korkeissa asemissa olevat puoluetoverinsa vaativat lähes miljoonan perussuomalaisia kannattavan ja ilmastonmuutoksen kieltävän suomalaisen tappamista.

Sivuston paljastuttua ja poliisitutkinnan alettua Li Andersson sanoutui irti kaikesta väkivallasta. Tämä hänen lausuntonsa on valtava kunnia suomalaiselle oikeusvaltiolle ja kyllä unkarilaisia nyt hävettää!

Li Andersson esittää syrjäseuduille verohelpotuksia ennen polttonesteiden verojen rajua korotusta. Siinähän olisi nähtävissä vähän samanlaista ajattelua, kuin oli siinä entisessä E- J Tennilän ja kumppaneiden työväenpuolue Vasemmistoliitossa. Siis ennen kuin uusi puheenjohtaja Li Andersson vaihtoi puolueen politiikan ja äänestäjät, sekä teki siitä feministisen puolueen.

Mutta tarkemmin katsellen tuo ehdotus vastaa kyllä Vasemmistoliiton nykylinjaa. Lin ehdotuksessa nuo verohelpotukset jaetaan aivan kuin  haulikolla roiskien, kuten Li ja kumppanit aikoivat haulikolla jakaa suvaitsevaisuutta ja ilmastoymmärrystä persuuntuneelle maalaisväestölle.

Anderssonin ehdotuksessa puhutaan tuloveron kevennyksestä. Valtio määrää kuitenkin vain valtionverosta, kunnat määräävät omat kunnallisveronsa aina kunnan taloustilanteen mukaan.

Valtava enemmistö suomalaisista maksaa kuitenkin vain kunnallisveroa, koska valtionveroa aletaan periä vasta reilusti yli kahden tuhannen euron kuukausitulosta. Kuvitellaanpa pari esimerkkiä tuossa todennäköisesti EJ (EI, pakkoruotsi, suom huom) toteutuvassa Anderssonin mallissa.

Hitsari Jorma Jortikka asuu öljylämmitteisessä omakotitalossa kehitysalueella Härjänperän kylässä. Hän ajaa päivittäin töihin 36 kilometrin päässä sijaitsevalle konepajalle. Jorman tulot ovat kuitenkin niin pienet, ettei hänen tarvitse maksaa valtionveroa. Vanhan auton polttoaineen ja lämmitysöljyn verojen noustessa hänelle tulee kuukaudessa satojen eurojen lisäkulut.

Lääkäri Maarikkihenriikka Pimperoinen asuu saman kunnan keskustassa kerrostalossa ja työskentelee sadan metrin päässä sijaitsevassa terveyskeskuksessa. Hänen palkkansa on niin suuri, että Li Anderssonin valtionveron kevennyksen jälkeen hän saa kuukaudessa käteen satoja euroja enemmän ja muutamassa vuodessa sillä rahalla ostaisi jo sähköauton.

Tämän opetusministeri Li Anderssonin uudistuksen vaikutuksia tarkastellaan uudelleen parin vuoden kuluttua. Lääkäri Maarikkihenriikka Pimperoinen on lähtenyt vuoden sapattivapaalle Balille ja Attendon lääkärit hoitavat hänen virkaansa. Hitsari Jorma Jortikka on hirttänyt itsensä. Tämä stressaantunut mies oli viikkoa ennen itsemurhaa hakenut masennuksen takia sairaslomaa Maarikkihenriikka Pimperoiselta, mutta tämä kympin tyttö oli heti sanonut: Kyllä sinä pärjäät töissä, kun olet tähänkin asti pärjännyt.

Aivan kuten minulle sanoi nuori naislääkäri, kun joskus valitin niin kovaa niskakipua, ettei päätä voinut kääntää.