Kansa on puhunut ja pulinat pois, totesi Johannes Virolainen aikoinaan kepun vaalitappion jälkeen ja tämä lausahdus jäi elämään. Hän tosin tarkoitti ettei hävinneillä poliitikoilla olisi enää mitään sanottavaa, mutta Katainen ja kumppanit käsittivät asian toisin. Heidän mielestään kansa oli vaaleissa käyttänyt sen ainoan puheenvuoronsa maan asioihin ja nyt oli herrojen aika jatkaa  hallitsemista vanhoin konstein.


Uuden hallituksen nimi on Sateenkaarihallitus ja sen molemmista päistä löytyy kulta- aarre, niin vasemmiston kuin oikeistonkin ministereille. Köyhä kansa on sillassa siinä keskellä.


Sateenkaaren voisi olettaa viittaavan myös sukupuolineutraalien homo- ja lesboavioliittojen sallimiseen, mutta oikeusministeriksi tuleva entinen piispa Ilkka Kantola ei varmasti hyväksy mitään sellaista. Hänhän tuli aikoinaan tunnetuksi  “pettäjäpiispana”, joka harrasti avioliiton ulkopuolista parisuhdetoimintaa  naispapin kanssa ja sai sen takia potkut piispanvirastaan. Sen jälkeen hän siirtyikin heti työväenluokan johtotehtäviin ja vailla mitään työkansan olojen tuntemusta on pärjännyt hämmästyttävän hyvin.


Ministeri Kantola ei siis varmasti kannata sukupuolineutraalia avioliittoa, mutta hänen kantansa lukumääräneutraaliin avioliittoon onkin sitten jo mielenkiintoisempi kysymys. Jos hän  piispana laajensikin omaa avioliittoaan laittomasti, niin eiköhän tuo suoraselkäinen mies nyt oikeusministerinä pyri laillistamaan tämän menneisyytensä harmaan vaiheen. Tähän viittaa myös hallituksen lupaama sadan (100) euron korotus perusturvaan. Osmo Soininvaara on nimittäin laskenut, että 140 eurolla hoitaa Suomessa hyvin kuukauden ruokaostokset. Ja satasella elättää siis toisen vaimon.

 

Valtiovalta etsii myös koko ajan keinoja veropohjan laajentamiseen. Kaikkihan tietävät kuinka mahtavat sakot tulee, jos käyttää dieselautoissa muuta kuin valtion valmisteveroilla maailman kalleimmaksi tekemää "oikeaa" polttoainetta. Nyt on päätetty kieltää myös leivänjuuri, koska kotona leivotusta leivästä valtio ei saa minkäänlaisia valmiste-, eikä arvonlisäveroja. Meidän lapsilla ei ole enää muuta kuin rasvaista alvia leivän päällä, päästäänkin sitten sanomaan.


Minähän sanoin jo monta viikkoa sitten, että tuo satasen korotus perusturvaan kerätään siltä toiseksi kurjimmalta kansanryhmältä ja näin ovat monet talousasiantuntijat jo vahvistaneet. Valmisteveron korotus kun iskee pahiten pienituloisiin palkansaajiin ja pian huomataan yhä useamman heistä jättäytyvän kokonaan pois työelämästä. Sanna mina ord, sanoi pässi kun päätä leikattiin.