Tynkä- EU (vrt. tynkä- Jugoslavia, tynkä- Neuvostoliitto) sai pitkällisen väännön jälkeen aikaan vain kasan pienten pakotteiden sälpää Venäjälle, jotka tulevat voimaan sitten myöhemmin, jos tulevat. Uudelleen itsenäistynyt Britannia sen sijaan julisti jo muutamassa tunnissa laskeutumiskiellot Aeroflotille, täyden sulun Venäjän valtion pankeille ja venäläisten oligarkkien piileskely maassa tehdään eri tavoin mahdottomaksi.

Ukrainan tilannetta on verrattu Suomen Talvisotaan ja samanlaisen kohtelun molemmat saivatkin. Tynkä EU: n massiivinen tuki osoittautui tyhjiksi puheiksi, koska Putinin käsi oli jo kaasuhanassa kiinni.

Suomi sai aikoinaan myös vain nimellistä sotilaallista tukea ja valtavasti sympatiaa. Finlands sak är vår, julistivat ruotsalaiset ja sillä he tarkoittivat suomalaisten puolustavan enämpi Ruotsia, kuten suomalaiset ovat aina tehneet.

Ukrainan presidentti Zelenskyi valitti tynkä- EU: n heikkoja pakotteita. Pääkaupunki Kiova on kuitenkin piiritetty, joten hän ehdotti Putinille neuvotteluja. Ja ehkä vielä huonommista asemista kuin suomalaiset Stalinille.

Putin on ilmaissut suostuvansa uusiin Minskin neuvotteluihin, mutta kannattaako Zelenskyin lähteä sinne henkilökohtaisesti. Hänelle voi aivan hyvin käydä samoin kuin Viron presidentti Konstantin Pätsille, joka lähti Moskovaan neuvottelemaan, eikä miestä ole sen jälkeen näkynyt.

Tynkä- EU: n elvytyspaketti oli törkeä huijaus, jossa Suomen tyttöhallitusta vietiin kuin kanalaumaa. Nyt Italia maksaa niistä rahoista kansalaisilleen ja yrityksilleen 130 kertaa enemmän energiatukia kuin Suomi. Tuon elvytyspaketin kokonaisvaikutus EU: ssa  on kuolinisku Suomen maataloudelle, teollisuudelle ja Suomen kansalle.