Luokkasodasta ei enää puhu kukaan ja niinpä uudistunut Vasemmistoliittokin  (Feministinen vaihtoehto) vastustaa Li Anderssonin johdolla ankarasti miesvaltaisten alojen tukemista. Samoin tekevät muutkin feministit hesarin pääkirjoitusta myöten ja jopa pro- feministit janipetteritkin ovat yhtyneet kuoroon.

Ja he vastustavat nimenomaan rakennusalan tukemista, koska tuollaiset lapiohommat kuuluvat menneisyyteen. Sen sijaan pitäisi tukea naisvaltaisia aloja, vaikka juuri sinne on viime vuosina nuo velkamiljardit kaadettu ja siellä on jatkuva työvoimapula. Jos tarvitaan kaksi naistyöntekijää, niin lomien ja saikkujen takia on palkattava kolme, sanovat alan työnantajat.

Emäntä pieksi karsinassa sikaa, kun karhu söi lammasta pellon reunassa; tuo  hämäläinen sanonta sopii hyvin tähän kuvioon.

Lastensairaalan, Espoon metron, Olympiastadionin remontin, Jorvin sairaalan, Espoon maauimalan ja lähes kaikkien pk- seudun työmaiden rakentajista 70- 99% on ulkomailla asuvia ulkomaalaisia.

Näin sanoo verotusneuvos Markku Hirvonen: ”Valtiovarainministeriö ei ole jostain syystä halunnut asettaa ulkomaisille yrityksille samanlaisia työnantajavelvoitteita kuin suomalaisyrityksille. Kun suomalaisten yritysten valvontaa kiristetään, töitä valuu yhä enemmän virolaisille. Järjestelmä vuotaa sitä kautta”

Hänen mukaansa ulkomaisten yritysten löperön kohtelun takia menetetään verotuloja jopa 600–700 miljoonaa euroa vuodessa. Suoranaisten veromenetysten lisäksi alipalkkaus kaventaa veropohjaa. Verolainsäädännön ja valvonnan aukkoja hyödyntävät ja alipalkattua työvoimaa käyttävät ulkomaille rekisteröidyt aliurakoitsijat aiheuttavat suomalaisrakentajien työttömyyttä, jota torjutaan elvyttämällä rakentamista. Elvytyseuroja valuu kuitenkin ulkomaille.

Tuolla 700 miljoonalla maksaisi aivan hyvin 15. 000 julkisen sektorin naisen palkat, mutta nyt menee vielä toiset 700 miljoonaa työttömien suomalaisten rakentajien työttömyyskorvauksiin. Tuossakin siis jo 30. 000 akateemista julkisen sektorin naista menettää työpaikkansa ja lähtee pitkälle solidaarisuuskävelylle.

Suomen sisälle on varsinkin viime vuosina rakennettu jonkinlainen julkisen sektorin Albania, missä on jopa 5- 15 vuoden irtisanomistakuut, mihin ulkomaalaisilla ei ole pääsyä ja missä globaalitalous ei näy. Salon seudulla yhdistyi 10 kuntaa ja kaupunginjohtajan mukaan yksi veroprosentti meni ylimääräisten suojatyöpaikkojen palkkoihin.

Suomalaiset rakentajat ovat viimeiset 15 vuotta taistelleet työpaikoistaan verovapaata ja pimeää ulkomaista työvoimaa vastaan ja menettäneet lähes kaiken. Nyt on julkisen sektorin naisten vuoro luopua elintasostaan ja siirtää paksu siivu hyvinvoinnistaan Baltian maiden hikisille rakentajille.

Sitä saa mitä tilaa!