Jaappanissa on nyt ydinreaktorissa vaara tapahtua tämä Kiina- ilmiö, jolloin reaktorin ydin sulaa ja seurauksena on katastrofi. Tällaista ei meillä Suomessa tietenkään voi tapahtua, koska täällä ydinvoimalat rakennetaan aivan erityisen huolellisesti ja määräyksiä noudattaen.

 

Japanissa onnettomuusvoimalan heikoimmaksi lenkiksi on paljastunut sähköjärjestelmä. Olkiluodossa puolalaiset sähköasentajat tekevät töitä 4- 5 euron tuntipalkalla. Epäilen ammattitaitoisten puolalaisten sähköasentajien saavan parempia palkkoja Saksassa ja muualla Euroopassa, joten meille on tullut enimmäkseen valesähköasentajia. Mutta ketäpä se enää Suomessa hetkauttaisi, kun joka alalla on jo kotimaisiakin huijareita. Sairaanhoitaja on murhannut pitkän rivin potilaitaan ja tullut tuomituksi, mutta edelleen hänellä on puhtaat paperit Valviran rekisterissä.


   Olkiluodon voimalaa rakentava Areva on kuitenkin Ranskassa sijaitsevalla toisella työmaallaan ruvennut jo kouluttamaan ja palkkaamaan paikallista työvoimaa. Onko tullut pikkuisen opittua tästä Olkiluodon katastrofista. Sitähän se on jo Arevalle ja loppupeleissä siitä tulee kallis lasku myös suomalaisille veronmaksajille.


Suomalainen yhteiskunta on kuitenkin yhä enemmän rikollisyhteiskunta ja kaikenlainen lakeihin ja aikaisemmin normaaleihin käytäntöihin kuulunut työläisten edunvalvonta on kielletty.


Rakennusalalla oli jonkin aikaa ylityökielto ja jouduin työsuojeluvaltuutettuna hoitamaan asioita omalla työmaallani. Lakon peruunnuttua jouduin kuitenkin itse epäviralliseen saartoon. Rakentelin kentällä monimutkaista väliaikaista kattorakennelmaa, joka nostetaan aina vaiheittain etenevän porrastornin huipulle. Sateensuojaksi ja lämpöjen karkaamista estämään. Omista ja oman pomoni soitoista huolimatta virolainen koneenkuljettaja ei kuitenkaan suostunut ajamaan minulle tarvittavia materiaaleja. Selitin viivästymisen syyn tälle omalle mestarilleni ja tämä rehti pomo kirosi huomanneensa kyllä asian. Jatkuvasti soitteleva isompi herra taas kehotti minua kantamaan tuhansien kilojen tavarat puolen kilometrin päästä. Yhtenä päivänä minulla oli pari tuntia toinen timpuri kaverinani ja eikös taas soitettu ja kyselty eikö tuollainen homma nyt yhdeltä mieheltä hoidu. Samaan aikaan vieressä viisi (5) venäläistä lumimiestä tökki petkeleillä pikkuista lumikasaa. Näille “Uralin lumimiehille” joudutaan pian ostamaan uutta lunta jostain muualta.


Oletan kyseessä olevan vain tilapäiset kostotoimenpiteet ja tilanteen normalisoituvan nopeasti, mutta sen mahdollisesti jatkuessa katsotaankin sitten  kaikkien kortit. Ja kuulemistani tiukoista puheenvuoroista päätellen minulla on värisuora kädessäni. Nostamme ryssän  kissan pöydälle.