Vanhusten hoidon järjestäminen on yksi suuria tulevaisuuden kysymyksiä. Rikkaillehan se ei ole ongelma, koska kansan köyhtyessä voi palkata vaikka entisen Nokian insinöörin jalkojaan pesemään.

Suomessa omaishoito on laajinta koko Euroopassa ja siinäkin on siis kerrottu muunneltua totuutta. Säästöt kunnille tuossa omaishoidossa ovat peräti 2. 000 miljoonaa euroa vuodessa.

On arvioitu, että ”sitovaa ja raskasta” hoitotyötä tekee 60 000 omaishoitajaa, joista vain 37 000 saa nykyisin tukea. Kela ehdottaa tuen ulottamista koko ryhmään.
–Uusia tuen saajia olisi 23 000. Heidän tekemänsä hoitotyö säästää tutkimuksen mukaan kuntien palvelumenoja vuosittain keskimäärin 338 miljoona euroa,
Kela kertoo tiedotteessaan.

Ruotsissa tuli heinäkuun alussa voimaan laki, jonka mukaan omalle tontilleen saa rakentaa 25 neliön rakennuksen ilman rakennuslupaa. Tuollainen laki Suomessakin tukisi omaishoitoa ja itse järjestettyä vanhusten hoitoa. Maaseudulla talon kylkeen lisähuone (keittiöt,wc, suihku) omalla sisäänkäynnillä ja siellä asuva sukulaispoika/tyttö voisi hoitaa mummon/vaarin lumityöt, kauppa- asiat ja muuta kaikenlaista. Ilmaisen asunnon myötä vanhus saisi myös edullisen thai- tytön tai filippiiniläisen hoitsun tehtävään ja kylän nuoret miehet olisivat kilvan lumitöistä kilpailemassa.

Tai sitten vanhus (kset) vetäytyisi suosiolla omiin pienempiin tiloihinsa ja lapsi perheineen muuttaisi päärakennukseen. Ja kymmenilletuhansille puolisonsa murhaa tai eroa harkitseville pariskunnile tämä olisi todella eettinen ratkaisu.

Ruotsissa talotehtaat ovat jo huomioineet tämän sauman ja ovat kehittäneet erilaisia pihamökin malleja. Kuorma- autolla vain mökki pihaan, vesiputket, sähköputket kiinni ja se on siinä. Muutamassa tunnissa.

Tuollaisen päätöksen tekemiseen riittäisi yhden täysijärkisen ministerin löytäminen ja taas olisi tuhansien vanhusten ongelma ratkaistu. Kunta säästäisi 20. 000 euroa vuodessa/vanhus ja nuoret, työttömät, thaikut saisivat kivan pikku sivutyön.

Sunnuntait ovat yleisimpiä perheen tai tuttavaporukan yhteisiä päiviä, jolloin mennään ravintolaan syömään. Vuodessa on 52 sunnuntaita, joista 4 on Ravintolapäiviä ja silloin kuka tahansa voi perustaa ravintolan. Verovapaan ja kaikesta viranomaisten pilkunviilaamisesta vapaan. Alunperin ajatus oli protestoida ravintoloiden liiallista sääntelyä vastaan, mutta nykyisellään homma kolahtaa pahasti kaikkien veroja maksavien ja kaikkia EU- direktiivejä noudattavien vakituisten ravintoloiden nilkkaan. 

Samalla tavalla voisimme kehitellä Taksi- päivän, jolloin kuka tahansa auton omistaja voisi ajaa 4 lauantaina vuodessa  pimeää taksia. Meillä on jo rakennusalalla yli 60. 000 ulkomaalaista, jotka maksavat veroja ihan oman halunsa mukaan.