Pekka Haavisto johtaa nyt presidenttigalluppeja 28% kannatuksella, mikä on istuvalle ulkoministerille erittäin vähän. Kaiken lisäksi hänellä on taatusti ankaria vastustajia tuplasti enemmän. Haavisto on ulkoministerin virassaan osoittanut olevansa samanlainen despootti kuin Tarja Halonen, josta totuus paljastui kuitenkin aivan liian myöhään.

Mika Aaltola on antanut julkisuudessa tuhansia lausuntoja, jotka ovat kaikki olleet erittäin päteviä ja arvostettuja. Hän on tohtori, dosentti, professori ja Ulkopoliittisen instituutin johtaja. Aaltola ei ole olllut minkään puolueen kansanedustaja tai muun puoluepoliittisen viran haltija, mikä puolueettomuus on vain hyödyksi Suomen sirpaleisessa puoluekentässä.

Kepulla on tulossa ehdokkaaksi väritön Olli Rehn, joka sopiikin sulkasatoiseksi kukoksi kepun enää 10% tunkiolle. Kokoomuksellakaan ei ole ketään selkeää suosikkia, joka nousisi varmasti toiselle kierrokselle.

Ukrainan Zelenskyi nousi tyhjästä presidentiksi ja on nyt sodan aikana noussut koko maailman suosituimmaksi poliitikoksi. Ranskan Emmanuel Macron taas oli toiminut ministerinä, mutta vielä tuntemattomana hänen perustamansa uusi puolue löi kaikki Ranskaa kymmeniä vuosia hallinneet vanhat puolueet ja niiden nimekkäät ehdokkaat.

Nyt kokoomus, kepu, PS ja kristilliset voisivat perustaa jo ensimmäiselle kierrokselle valitsijayhdistyksen (vrt, sonniosuuskunta), jonka ehdokkaana olisi Mika Aaltola. Hänen varmistaessaan ehdokkuutensa mies nousisi varmasti heti galluppien kärkeen.

Mika Aaltola on naisen kanssa naimisissa ja heillä on aivan pieni lapsi (s. 2022). Siihen kun vielä hankitaan pieni koiranpentu, niin kyllä taas on mukava katsella kotoisia kuvia Mäntyniemestä