Taas syytetään Israelia siviilien murhaamisesta Gazassa. Tietysti heitä kuolee, koska Hamas ampuu rakettejaan siviilien keskeltä ja sen tunneliverkostot (Metro, kutsutaan Israelissa) on rakennettu siviiliasutuksen alle. Tässä Iso- Britannian Afganistan- joukkojen komentajana toimineen eversti Richard Kemppin lausunto, jonka hän antoi myös YK: ihmisoikeusneuvostolle. Hän seurasi läheltä Israelin sotilasoperaatio Lyijyvalosta (2008- 2009) ja perehtyi Hamasin taktiikkaan.

”Lyijyvalos operaation aikana Israelin armeija teki sotatoimialueen siviilien oikeuksien suojaamiseksi enemmän kuin yksikään toinen armeija koko sodankäynnin historiassa. Israel toimi näin kohdatessaan vihollisen, joka tarkoituksellisesti käytti siviiliväestöä ihmisikilpenä sotilaidensa ja kalustonsa suojaamiseksi.”

 Israelissa on yleensä kodeissa vahvistetut turvahuoneet, kaikissa taloissa ja työpaikoilla on väestösuojat, minkä lisäksi bussi- ja junapysäkeilläkin on sirpalesuojat.

Gazassa siiviiliväestöllä ei ole minkäänlaisia väestönsuojia, vaan aina Hamasin aloitettua sodan ja Israelin iskettyä takaisin siviilit joutuvat kerääntymään kouluihin ja muihin selvästi näkyviin siviilikohteisiin.

Palestiinalaisten Hamas sen sijaan on rakentanut taistelijoilleen kymmeniä kilometrejä betonivahvistettuja tunneleita ja nimenomaan asuinalueiden alle. Noissa tunneleissa on myös varasto- ja asumistiloja pitkäaikaiseen oleskeluun. Viime torstaina Israelin armeija (IDF) kertoi lehdistölle aloittavansa maahyökkäyksen Gazaan, vaikka sellaisesta ei ollut tietoakaan. Tämä väärä uutinen oli ansa, jolla Hamasin johtajat ja taistelijat saataisiin piiloutumaan tunneleihinsa. Myöhemmin yöllä sitten Israelin ilmavoimat pommittivat nimenomaan tiedettyjä tunneleiden paikkoja, joihin pitää käyttää erikoisvalmisteisia ohjuksia ja pommeja.

Gazassa on tähän mennessä kuollut jotain 170 ihmistä, mutta heitä voisi olla vain 10% tuosta määrästä, jos siviileillä olisi ollut väestösuojat. Mosulissa, Aleppossa ja Raqqassa länsimaat ja Venäjä pommittivat summittaisesti kaupunkeja, mutta Israelin armeija tietää tarkkaan mitkä rakennukset se tuhoaa. Ja siviilikohteen ollessa kyseessä se soittaa asukkaille varoituksen, kuten se teki ne pari tornitaloa tuhotessaan. Toisesa oli kansainvälinen lehdistökeskus ja toisessa al- Aqsa radioasema.

Hamasille kaikki kuolleet ja vammautuneet pikkulapset tuovat myötätuntoa ja lisää rahaa. Mitä enemmän, sen parempi Hamasin "taistelijoille". Ählämiretkuille!