Nokia on valtava monimutkaista teknologiaa edustava kansainvälinen yritys, jonka johtajiksi ja hallintoneuvostoon poimitaan kansainvälisten huippuosaajien parhaimmistoa. Suomen valtio on myös valtaisa monimutkainen rakennelma, jolla satoja tuhansia viimmesen päälle koulutettuja eri alojen työntekijöitä.

On sosiaali-, terveys-, puolustus-, liikenne-, maatalous-, opetusministeriötä ja vaikka minkä näköistä virastoa pyörittämässä tätä massiivista Oy Suomi Ab: tä. Minkä ihmeen takia sitten tämän kaiken ylimpään päättävään elimeen, hallintoneuvostoa vastaavaan eduskuntaan me suomalaiset valitsemme hiihtäjiä, juoksijoita, kävelijöitä, kurlaajia tai puolivillaisia jääkiekkopomoja? Jos ennen vanhaan joku käytti parhaan nuoruutensa juoksemalla tai hiihtämällä metsässä ympyrää, niin häntä pidettiin yleisesti vinksahtaneena.

Tuo nyt oli tietysti liioittelua, arvostan itsekin urheilijoita ja olen suomalaisena ylpeä heidän menestyksestään. Mutta voidaanko edes juovuksissa kuvitella, että Nokian hallintoneuvostoon valittaisiin Isometsä tai Ylipaavalniemi! Juha Mieto on esimerkillinen isä ja hänen kaltaisensa miehen haluaisin aina naapuriksi, mutta ei tulisi mieleenkään äänestää "Mietaata" eduskuntaan.

Nokialle ei haalita urheilijoita, missejä ja poliitikkojen entisiä vaimoja siitä yksinkertaisesta syystä, että tuo mahtava yritys menisi äkkiä nurin tuollaisen porukan käsissä. Suomen valtiota pyörittää yhä enenevässä määrin pätevä ja mielellään tätä ylimääräistä valtaa ottava virkamiesjoukko, jota ei kukaan ole koskaan äänestänyt mihinkään. Ei heitä välttämättä kiinnosta kansan etu tippaakaan, he taistelevat vain omien ministeriöidensä ja omien virkojensa puolesta.

Kansanedustajien määrä olisi ehdottomasti pudotettava sataan, nykyään vähintään puolet edustajista on täysin ulalla työpaikkansa tapahtumista. Äänestin aikoinaan EU:n puolesta vain sen takia, että saataisiin valta pois eduskunnan "hevosilta".