Nyt hössötetään jo näiden uusien pakolaismassojen työllistämisen kanssa, vaikka edes asunnoistakaan ei ole tietoa.
Saimme nuorten asunnottomuuden poistettua, mutta samalla miesten pitkäaikaisasunnottomuus kasvoi. Näin totesi eräs virkamies hieman hämillään viime syksyn asunnottomien yössä.

Minä asun Espoossa 60. 000 ihmisen lähiössä, missä on paljon kaupungin vuokrataloja. Viime aikoina olen huomannut todellisen pakolaisten vyöryn noihin halpoihin asuntoihin. Nyt asunnottomiksi tulevat jäämään myös suomalaiset nuoret ja naiset.

Suomeen on rakennettu viisi ydinvoimalaa, joiden työmailla asui ja työskenteli tuhansia suomalaisia ja ulkomaalaisia miehiä. Rakennettiin muutamassa kuukaudessa kaikilla mukavuuksilla varustettuja parakkikyliä, missä monet tosiaan asuivat vuosia.

Tuollainen ratkaisu sopisi myös tämänhetkiseen pakolaisvyöryyn. Eikä kysymys ole vain tänä vuonna tulleista 30. 000- 50. 000 henkilöstä, ensi vuonna tulee taas kymmeniätuhansia ja ylivuotiset on saatava alta pois.

Rakennettakoon siis sopivia 500- 1000 hengen parakkikyliä suurten kaupunkien liepeille ja sinne majoitetaan miespakolaiset. Naisille, perheille ja lapsille sitten parempaa.

Suomella ei ole kykyä, eikä varaa ruveta rakentamaan kokonaisia lähiöitä pakolaisille, kuten Ruotsi tekee. Mistään perheenyhdistämisistä on siis aivan turha puhua.

Suomeen pääseminen oli ennen todellinen Lottovoitto pakolaisille. Nyt ei ole asuntoja, eikä Euroopan runsaskätisintä sosiaaliturvaakaan voida kauan näin suurille ihmismäärille maksaa. 

Tarjottakoon siis Suomen oloihin pettyneille ja asuntoloihin jämähtäneille ihmisille 6+ lisänumero oikein. Matkalippu kotimaahan ja 2. 000- 7. 300 € kahisevaa taskuun. Vartavasten perustettu Kotiutuskomitea päättää asian. Tuollaiset summat ovat suuri raha Irakissa ja Somaliassa, mutta Suomelle tuhannenkin lähteminen vapaaehtoisesti on jo Lottovoitto ja vielä Jokeri päälle.

Irakissa ja Somaliassa on kummassakin täysin turvallisia alueita ihmisen asua ja elää. Vai olisiko järkevää rahdata Helsingistä pakolaisia Ruotsiin, jos Lapissa soditaan.

Näinkö ovat suomalaisetkin 30 vuoden kuluttua, jossain Inarinjärven takaisessa erämaassa!

1387194093_original_pingviinit.jpg