Tuolla nimellä ja myös Kansojen oikeamieliset kutsutaan Holokaustin aikaisia juutalaisten pelastajia.

Hamasin terroristit ovat jälleen partioimassa Gazan pohjoisosissa, mistä Israelin armeija (IDF) on jo vetäytynyt. Kaikki tämä on kuolleen iranilaisen kenraali Qassem Suleimanin suurta suunnitelmaa, jossa Israelia vastaan käydään loputonta väsytyssotaa.

Hamasin miehet huomasivat hävinneensä IDF: n hyökättyä voimalla ja tappion hetkellä ne nousivat luolistaan ja piiloutuivat siviilien joukkoon. Juuri sen takia ne eivät päästäneet Gazan pohjoispuolen siviilejä pakenemaan IDF: n hyökkäystä.

Arabimuslimien ja Koraanin opetusten kierouden tietäen on aivan varmaa, että Hamasilla on vielä suuret asevarastot piilotettuna alueelle. Näin ollen mahdollisen "rauhansopimuksen" ja Israelin armeijan vetäytymisen jälkeen ei kuluisi kuin pyhätön viikko ja voitonriemuinen Hamas aloittaisi uudelleen sen 20 vuotta jatkuneen rakettien ammuskelun ja muun Israelin terrorisoinnin.

Tuon Hamasin ja Libanonin vallanneen Hizbollahin jatkuvan terrorin takia Israelissa on jo satoja tuhansia juutalaisia pakolaisina omassa maassaan, koska suuret osat jo muutenkin pienen valtion raja- alueita on jouduttu tyhjentämään.

Nyt on 800 virkamiestä (93% naisia?) kahdestatoista maasta julkaissut nimettöminä julkilausuman, jossa ne arvostelevat hallitustensa suhtautumista Gazan sotaan. On heidän tehtävänsä puhua, kun hallitusten toimet ovat vääriä, ne ruikuttavat.

Ei ole, vaan heidän tehtävänsä on noudattaa demokraattisilla vaaleilla valittujen hallitustensa politiikkaa. Noissa suurissakin maissa on varmasti kymmeniä tuhansia virkamiehiä, joista ainakin 8. 000 olisi valmiita ihan omalla nimelläänkin kannattamaan Israelin politiikkaa.

Ruotsissa heitettiin jo käsikranaatti Israelin suurlähetystön pihalle ja se oli tyypillinen muslimien "poliittinen kannanotto". Suomessa, Ruotsissa ja ympäri maailmaa juutalaisilla on nyt selkeät ohjeet: piilottakaa kaikki Daavidin- tähtikorut, kipa- päähineet, kaikki juutalaisuuden merkit, älkääkä missään tapauksessa puhuko hepreaa julkisilla paikoilla. Myös suurin osa juutalaisten kerhojen, koulujen ja synagogien toiminnasta on lopetettu.

Hamas sai siis naisiin ja lapsiin kohdistuneella muutaman päivän terrorilla aikaan laajemmat juutalaisvainot kuin Hitler milloinkaan!

Lueskelin tuossa heti aamutuimaan Ruotsissa toimivan Israelin suurlähttilään kirjoituksia. Hän kirjoittaa tietysti omalla nimellään ja hänellä on oikeuden lisäksi myös velvollisuus puolustaa maataan; se Ylen tytöille tiedoksi.

Tämän suurlähettiläs Ziv Nevo Kulmanin isä, professori David Nevo oli tyypillinen Israelin ja Holokaustin historian elänyt mies. Hän syntyi Puolassa 1939 ja selvisi hengissä, koska ukrainalainen maanviljelijäperhe piilotteli vuosien ajan pienessä kellarissa hänen perhettään.

David Nevo osallistui Kuuden päivän sotaan (1967, Ylelle tiedoksi) panssariupseerina. Yliopiston professorina 1990- luvulla hän matkusteli usein Gazaan tapaamaan palestiinalaisia hengenheimolaisiaan, koska silloin rakennettiin Oslon sopimusta ja etsittiin sitä kahden valtion mallia.

Jollainen saatiin myös hyvälle alulle, mutta vuonna 2001 Hamas kaappasi vallan Gazassa ja kaikki loppui kuin seinään. Juutalaisten ei kuitenkaan aivan vielä tarvitse etsiä turvallisia kellareita, koska Israel on vahvempi kuin yksikään arabivaltio. Euroopassa he tietysti joutuvat jo piileskelemään, koska me olemme antaneet pelolle ja pedoille vallan!

david%20nevo.jpg

Tässä kuvassa professori David Nevo.