Pari vuotta sitten työ- ja elinkeinoministeriö palautti EU:lle yli 160 miljoonaa euroa työllistämiseen tarkoitettuja rahoja, koska he eivät osanneet käyttää niitä. Ei siitä sen enempää, koska lähes jokaisella meistä on samantyyliset kokemukset tästä Suomen surkeimmasta ministeriöstä.


  Nyt sieltä on kuitenkin ryhdytty rummuttamaan julkisuuteen ministeriön sisällä tapahtuvasta seksuaalisesta häirinnästä. Kyseessä lienee lähinnä jokin uhriutumisen muoto, eikä tulevia vaalejakaan pidä unohtaa.


   Oli suoritettu tietynlainen nimetön kysely ja saatu halutut vastaukset. Onko tullut ahdistelluksi hän, lienee ollut kysymys. 20 henkilöä oli kokenut koskettelut, vitsit ja viipyvät katseet ahdistaviksi.


   Entäpä, jos olisi kysytty: mihin seksuaaliset vihjeet työpaikalla ovat johtaneet? Olisiko 300 ihmistä vastannut tyyliin: Heti ekana yönä se sonni jaksoi 7 kertaa, kolme yhteistä lasta on jo saatu tai viisi vuotta sitten mentiin naimisiin! Olisiko tullut innostuneita kertomuksia siitä, kuinka ministeriön uneliaassa ilmapiirissä on muodostettu satoja parisuhteita ja pistetty alulle valtava määrä uusia julkisten virkojen tavoittelijoita. Joku olisi laittanut kyselyyn oman nimensä ja puhelinnumeronsakin, jos vaikka se hyvännäköinen tutkijakin tahtoo nuolaista parisuhteen suolakiveä.


  Vihreät otti perussuomalaiset päävastustajakseen ja se on Osmo Soininvaarankin mukaan hieman kyseenalaista. Persut kun koetaan enemmänkin maaseudun ja kaupunkien sorrettuja puolustaneen vanhan ässämpeen perillisenä, vaikka se halutaankin leimata puhtaan rasistiseksi ääriliikkeeksi.


   Työsuojelutehtävien takia joudun kiertelemään paljon työmaallamme ja siinä ohessa tulee keskusteltua eri ammattiryhmiä edustavien miesten kanssa. Työntekijöistä valtava enemmistö on muualta Suomesta ja ainakin puolet on syntynyt Iijoen pohjoispuolella. Vanhoista vasemmistopuolueista ei puhu enää kukaan, mutta yhä useampi vanhemmistakin kirvesmiehistä, raudoittajista ja louhintaporukan miehistä kertoo kannattavansa perussuomalaisia.


  Monet rakentajat harrastavat metsästystä ja tämän uuden metsästyslain he ottavat suorastaan henkilökohtaisena loukkauksena. Vihreä oikeusministeri ei ole tehnyt mitään harmaan talouden kitkemiseksi, mutta jonkin lemmikkikoiria pihoilta syövän suden ampumisesta voi saada jopa 4 vuotta vankeutta. Jokainen metsästäjä hyväksyy rauhoitetun eläimen kaadosta tulevan normaalin rangaistuksen, mutta eihän se voi olla sama kuin ihmisen taposta.


   Mikä voi olla suurempi ja laajempi eläinsuojelurikos kuin tämä Korkeasaaren eläintarha, mutta sinne eivät nämä eläinaktivistit ole tehneet yhtään iskua. Evoluution saatossa kuumaan Afrikkaan sopeutuneet leijonat ja tiikerit on raahattu pimeään, lumiseen ja kylmään Pohjolaan, missä ne pienissä häkeissään kiertävät loputonta ympyrää. Apaattisena jäisellä tantereella makoileva uljas Leijona innostuu hieman kuullessaan ruokkijan rapistelevan lukkoa, mutta sieltä lentääkin pakastettu city- kani silmien väliin!