Laosissa on otettu käyttöön uusi Xayaburin vesivoimalalaitos ja hesarin naistoimittaja Marika Katajan mukaan se kuivattaa koko Mekong- joen pelkäksi puroksi. Sama toimittaja väittää Niilin kuivuvan pieneksi noroksi Etiopiaan valmistuvan Grand Renaissance Damin valmistuttua.

Assuanin pato Egyptissä ja sen takana oleva 550 kilometriä pitkä Nasserjärvi valmistuivat yli 50 vuotta sitten, mutta ei Niili tietenkään siitä mihinkään kuivunut.

Tuulivoimalat eivät syö hengitysilmaa ihmisiltä, vaan ne käyttävät ainoastaan tuulen voimaa siipiensä pyörittämiseen. Samalla tavoin vesivoimalat eivät polta vettä, vaan ne käyttävät ainoastaan vesivirtauksen voimaa generaattoriensa pyörittämiseen. Voimalan takana oleviin patoaltaisiin kerätään vain monsuunisateiden tulvavedet ja niillä vesillä varmistetaan myllyjen tasainen pyöriminen ja sähköntuotanto.

Helsingin kivihiilivoimalat ovat sitten aivan eri asia, koska ne polttavat sen kivihiilen ja sen takia isot laivat tuovat joka viikko Venäjältä mustaa kivihiiltä vihreään Helsinkiin. Mutta miten selität tämän kaiken viherfeministille toimittelijanaiselle!

Viime viikolla lähdin kävelylle kotipihaltani, kun jalkakäytävälle viereeni tupsahti samaan suuntaan kävelevä mustaihoinen nuori nainen. Hänen ulkomuodostaan päättelin naisen olevan kotoisin Afrikan sarvesta, mutta ei kuitenkaan sitä nimeltä mainitsematonta kansaa ( somali, suom. huom. ) , joiden naiset eivät koskaan kiitä, eivätkä ole edes huomaavinaan vaunujen ja lapsilauman kanssa liikkuvalle äidille ovea avaavaa vääräuskoista miestä. Sekin ystävällisyys loppuu sitten.

Tämä leikkisän uteliaasti minua katseleva nainen oli ilman huivia, joten aloitin heti keskustelun. Hän ei osannut suomea, koska asui vakituisesti Etiopiassa ja oli tullut Suomeen vain täällä asuvaa siskoaan katsomaan. Meillä oli sama pitkä reitti, joten kävimme puolen tunnin ajan vilkasta ja ystävällistä keskustelua englanniksi niin Suomesta kuin Etiopiastakin. Hän oli yllättynyt minun Etiopian tuntemuksestani, koska tiesin kaikki Haile Selassiet, Mengistu Haile Miriamit, amharat, oromot,  Addis Abeban ratikat, rautatiet ja tuon Niilin padon.

Se pato on muuten jo käytössä ja tuottaa lamppuun valkeaa miljoonien ihmisten koteihin ja lukemattomat hiilivalkeat ovat vaihtuneet sähköliesiin. Metsien käyttö loppuu ja sitä hiilinielua rupeaa syntymään sata kertaa nopeammin kuin Suomessa, vaikka sulkisimme kaikki tehtaamme ja vaikka hautaisimme elävältä koko Suomen nautakarjan!

Suomen hallitus sai jälleen kerran huomautuksen saamelaisten aseman parantamiseksi, kuten se saa sen joka ikinen vuosi. Mutta ottiko neljä ministeriä heti pikavauhtia vastaan saamelaisten valtuuskunnan asiasta keskustelemaan? No, ei tietenkään ottanut, mutta hallituksen neljä ministeriä otti kyllä heti pikavauhtia vastaan al- Holin terroristirouvien omaisia, kun monokulttuuriset  terroristirouvat olivat vangeiksi joutuneet. Heitäkin oli aluksi yksitoista, mutta nyt puhutaan enää kymmenestä. Ilmeisesti se yksi oli Suomessa vakituisestei lomaileva somali, jolla ei kuitenkaan kansalaisuutta ollut. Siitäkin sisä- muslimi- ja huumeministeri Ohisalo on varmaan pitänyt hallituksen ylimääräisiä kokouksia ja vedonnut kyynelsilmin terroristirouvan kymmenvuotiseen kelan ja sosiaalitoimiston asiakkuuteen.