Voi kauheeta, oli Tytti Tuppuraisen (Sdp) pääsanoma tänään Ylen aamussa. Koskien EU:n ja Turkin pakolaissopimusta siis.

Pakolaisilla on oikeus liikkua Euroopan Unionissa ja Suomessa ihan miten tahtovat ja heitä saa tulla niin paljon kuin maantiet vetävät. Niin suomalaisiakin aikoinaan autettiin.

Tuo on piipertäjien ja amnestyjen yleinen vaade ja hokema. No entäs faktat.

- Sotiemme aikaan Suomesta toimitettiin Ruotsiin vain pieniä lapsia, alle 12 vuotiaita.

- Lapin sodan aikaan Torniojoen yli pääsivät vain naiset ja lapset, kaikki 16- 60- vuotiaat miespuoliset henkilöt käännytettiin rajalta.

- Karjalan evakoita ei otettu ruotsinkielisille asuinalueille, koska kielet ja kulttuurit olisivat menneet sekaisin.

- Petsamon evakoille ilmoitettiin heti kättelyssä, ettei Oulujoen eteläpuolelle ole mitään asiaa. Sinne muutto oli siis kielletty.

Turkki pystyy hoitamaan 3 miljoonaa pakolaista, miksi EU ei pystyisi samaan. Näin kauhistelee Tytti (no nyt minua jo tytitellään!) Tuppurainen.

- Suomeen viime vuonna tulleiden 30. 000 pakolaisen kustannukset ovat yli 1. 000 miljoonaa ( 1 milijaardi) vuodessa. Kymmenen kertaa enemmän maksaisi siis jo 10 milijaardia! Suomen vation budjetti on vain 48 milijaardia, sekin kannattaisi ottaa huomioon.

Kuukausi sitten maahanmuuttovirasto ilmoitti, että nykyisille pakolaisillemme annetaan vuokranmaksun maksusitoumus Helsinkiin ainoastaan, jos heillä on työpaikka valmiina.

Tämä ilmoitus muistuttaa Etelä- Afrikan apartheid- hallinnon passilakeja, mutta en ole nähnyt siitä asiasta yhtäkään kauhistunutta piipertäjien puheenvuoroa. Siinä kun on pk- seudun vihreiden hienohelmojen asunnoista kysymys, jätetään tuo luku- ja kirjoitustaidoton lössi Suomen maaseutuväestön hoidettavaksi. Aivan kuten tehtiin petsamolaisten ja karjalaistenkin kanssa.