Nykyisin on jo aivan korkeimmalta taholta oltu huolissaan Suomen kovenevasta keskustelukulttuurista, joten näin ollen onkin syytä pysytellä tiukasti opetusministeri Li Anderssonin viitoittamalla tiellä.

Ex-pää­mi­nis­te­ri Paa­vo Lip­po­nen (sd.) ih­met­te­lee, mik­si al­hai­ses­ta syn­ty­vyydes­tä ja työ­voi­ma­pu­las­ta kär­si­vä Suo­mi ei li­sää tun­tu­vas­ti maa­han­muut­toa. Hän muis­tut­ti maa­han­muu­ton tuo­neen dy­naa­mi­suut­ta esi­mer­kik­si Bri­tan­ni­aan ja Ruot­siin.

Meillä on ainakin 360. 000 työtöntä, mutta silti Mooses vaatii rajojen avaamista massiiviselle maahanmuutolle.

Britannia erosi EU:sta juuri tuon maahanmuuton takia. Entäs, mitä sanoo Ruotsin elinkeinoelämän toimitusjohtaja Jan- Olof Jacke:

-Den ökande grova brottsligheten väcker även stor uppmärksamhet utomlands. Det gör det bland annat svårare för exportindustrin att rekrytera kompetens från andra länder. Lisääntyvä kova rikollisuus herättää suurta huomiota ulkomailla. Se tuottaa vientiteollisuudelle vaikeuksia palkata osaavaa väkeä ulkomailta.

-Supercellin Ilkka Paananen taas kertoo sen Ruotsissa kadonneen turvallisuuden olevan (vielä) Suomen valttikortti.

-Paanasen mukaan yhdysvaltalaisten on joskus vaikeaa uskoa Suomen yleistä turvallisuutta, joten suomalaisille eräs täysin arkipäiväinen näky herättää heissä usein hämmästystä.

– He ovat aivan ällistyneitä nähdessään pikkulapsia odottamassa ratikkaa ja menossa kouluun. He eivät voi uskoa, että se on totta, Paananen sanoo.

Tässä irakilainen Fatima lähettää terveisiä Moosekselle:

untitled_25110404.jpg

Tämä on kuin Irak tai joku muu arabimaa. Minä viihdyn loistavasti Malmössä.

--Ruotsin väestömäärä kasvaa maahanmuuton ansiosta, mutta aina vain enemmän kantakirjaruotsalaisia muuttaa maasta pois. Vuonna 2015 saavutettiin suurin ennätys 120 vuoteen, kun jo 56. 000 ihmistä muutti pois Ruotsista. Osa on tietysti palaavia mamuja, osa lämpimään muuttavia eläkeläisiä, mutta nyt jo monet ruotsalaiset muuttavat myös Unkariin etsimään sitä Ruotsissa kadonnutta sananvapauden puolikasta. Ja Ruotsin väkivaltaisuus, se on kaikilla päällimmäisenä.

-Vanhemmat kokevat parhaaksi hakea lapset autolla uimahallista tai jalkapallotreeneistä kilometrin päästä. Tai lapsen kaveri ei halua tulla kylään koulun jälkeen, koska ei uskalla kävellä kotiin myöhemmin illalla. Näin kirjoittaa Ruotsin kristillisen puolueen puheenjohtaja Ebba Busch Thor Expressenin Debatissa, missä hän käsittelee aina vain lisääntyvää väkivaltaa ja ruotsalaiseen nuorisoon kohdistuvaa ryöstelyä.

-Ruotsin Vasemmistopuolue  taas vastustaa jo jyrkästi ulkomaisen työvoiman lisäämistä ja vaatii päinvastoin sen vähentämistä. Tällaisten asioiden takia he tekevät myös yhteistyötä Ruotsidemokraattien kanssa.