Monissa suomalaisissa kouluissa on jälleen palattu perinteisiin ja niinpä jouluseimet, enkeli taivaan- laulut ja muut koululaisten joulujuhliin kuuluvat vanhat traditiot on palautettu. Keväällä varmaan on jo Suvivirsikin taas palannut koulujen lopetusjuhliin. 


En ole itse mitenkään uskonnollinen ihminen, mutta lestadiolaisalueella lapsuuteni viettäneenä suhtaudun erittäin positiivisesti näihin kotimaisiin uskontoihimme. Ulkomaisiin en ota kantaa, koska sieltä löytyy mitä vain, laidasta laitaan.


Enkeli taivaan sijasta laulan kuitenkin näin joulunakin rakennusalan harmaasta taloudesta. Lueskelin nimittäin Vasemmistoliiton kansanedustajaksi pyrkivän Anna Kontulan blogia ja hän kirjoittaa ammattiyhdistysväen haluavan rajoille passintarkastuksia ja piikkilankaa. Rakennusliiton toiminnassa mukana olleena hänen luulisi tietävän, ettei se nyt ihan näin ole.

  

Rakennusliitto haluaa jo nyt rakennustyömailla käytössä oleviin tunnistekortteihin ulkomaalaisille veronumeron, josta selviävät henkilön verotiedot. Liiton mies kun pikkuisen olkapäästä ravistaa, niin jopas tulevat heleällä suomen kielellä  kaikki työmaat viimeisen viiden vuoden ajalta ja päälle vielä Suvivirsi ja Enkeli taivaankin. Muuten se on ei kun laivaan astui hän.(Kieli ulkona No ei tietenkään!). Tällä hetkellä Suomessa rakennusalalla työskentelevistä ulkomaalaisista 30 000- 50 000 ei maksa veroja, joten siitä voi päätellä kuinka suuresta asiasta on kysymys. 


Mitä suurempi harmaa sektori,  sitä pienempi julkinen sektori, tuo kannattaisi muistaa. Seuraavien vaalien jälkeen Suomessa lyödään kiinni lukemattomia kirjastoja, kouluja, terveysasemia ja kaikenlaisia hoitolaitoksia. Riittääkö 50 000 lopputiliä, vai saako peräti 100 000 julkisen sektorin työntekijää ( pääosin naisia) lähteä kävelemään, se jää nähtäväksi. 


Suomessa vallitsee jotenkin flegmaattinen poliittinen ilmapiiri, vaikka vaaleihin on aikaa enää muutama kuukausi. Demareiden johtajat käyttävät suurimman osan ajastaan henkilökohtaisten egojensa rakenteluun ja hallintoneuvostopalkkioiden lypsämiseen. Tulis vaan oikeen kauheesti uusia köyhiä, mehän niitä edustamme, tuntuvat he ajattelevan.


Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta piti toivottamani, mutta mopo karkasi taas käsistä!