Ruotsin korkein poliisiviranomainen Mats Löfving on vihdoinkin ruvennut suorapuheiseksi. Hän kertoo televisiossa Ruotsissa olevan jo 40 sukupohjaista klaania, jotka ovat tulleet maahan vain ja ainoastaan harjoittamaan järjestäytynyttä rikollisuutta. Saksassa on todettu tuollaisissa klaaneissa olevan jopa yli 200 jäsentä, joten siitä voi päätellä Ruotsissa olevan 5. 000 - 15. 000 ulkomaalaista ammattirikollista.

Ja nämä sukujen muodostamat klaanit eivät ole niitä säälittäviä nuorisojengejä, jotka ammuskelevat kaikkialla Ruotsissa. Ne ovat useimmiten Lähi- idästä tulevia ihmisiä, joita yhdistää sukulaisuuden ja heimon antaman verisiteen lisäksi myös islamin usko ja tietysti kieli. Näillä ihmisillä ei ole aikomustakaan integroitua Ruotsiin ja heidät kasvatetaan lapsesta asti vain palvelemaan tätä sukuverkostoa. Muslimeille tyypillisten serkkuavioliittojen avulla vahvistetaan ja yhdistetään eri sukuja.

 Mats Löfvingin mukaan nämä klaanit ovat raskaasti aseistettuja, hallitsevat huumekauppaa ja kaikenlaista kiristystä. Lisäksi ne haalivat taloudellista valtaa ja osallistuvat myös politiikkaan yrittämällä ottaa kokonaisia kuntia hallintaansa.

Saksassa on myös samanlaisia klaaneja, jotka ovat hankkineet jopa kokonaisia kortteleita ja kadunpätkiä omaksi kalifaatikseen. Ruotsin poliisi ja lainsäädäntö ovat täysin hampaattomia näiden rikollisjärjestöjen edessä, mutta Saksassa on ollut jo pakko ryhtyä tositoimiin.

Pari vuotta sitten uutisoitiin Saksan viranomaisten näyttävästä iskusta Berliinissä ja ilmeisesti siitä on tullut vakiokäytäntö. Poliisi keräsi vero-, sosiaali-, kiinteistö-, ulosotto-, ja erilaisista poliisiviranomaisista satojen ihmisten iskujoukon, joka oli tehnyt tarkan tutkimustyön erään klaanin asunnoista, autoista, toimeentulosta ja kaikesta mahdollisesta.

Varhain jonain aamuna sitten tämä porukka iski täsmälleen samaan kellonaikaan satoihin klaanin asuntoihin eri puolilla Berliiniä. He takavarikoivat 77 asuntoa, satoja autoja, sekä runsaasti muuta omaisuutta. Asunnot ja autot olivat sellaisten klaanin sukulaisten nimissä, jotka olivat eläneet jopa vuosikymmeniä pelkällä sosiaalituella. Omaisuus tietysti palautetaan, jos rahoille löytyy dokumentoitu laillinen tulonlähde. Tuollaisen iskun jälkeen klaani tietää olevansa jatkuvasti suurennuslasin alla Saksassa, joten ehkäpä monet heistä palaavat kotimaahansa tai menevät rakennukselle töihin. Turha edes yrittää kasata suurella vaivalla omaisuutta, kun poliisi vie sen muutamassa minuutissa.

Katselin telkusta loistavan ranskalaisen sarjan Le bureau, vakoojaverkosto ja siitä näki miten poliisit ja tiedusteluviranomaiset voivat parhaimmillaan toimia. Ranskassa siis, ja Israelissa vielä paremmin.

Suomen suojelupoliisilla on seurannassa jotain 300 terrorismirikoksista epäiltyä. Heillä pitäisi olla käytössään 2. 000- 3. 000 poliisia, jotta he tosiaan pystyisivät sen tekemään jalkpatikassa. Ja niitähän heillä ei ole.

Kuvitellaanpa, että suojelupoliisilla olisi tosiaan käytössä muutama sata kasvojentunnistuskameraa eri puolilla Helsinkiä. Nehän reagoivat vain niiden ohjelmistoihin syötettyihin rikollisten kuviin, ei niistä ole mitään vaaraa tavallisten kansalaisten yksilönsuojaan.

Seuraavassa kuviteltu tilanne suojelupoliisin kellarista, missä muutama Ranskassa koulutettu poliisi valvoo terrorismista epäiltyjä ihmisiä Suomessa. Nimet muutettu etnisen ja uskonnollisen profiloinnin (maalittaminen- tappaminen) välttämiseksi.

-No nyt se Mohametti on ollut aamulla kymmeneltä Pasilan metroasemalla, vaikka puhelin on ollut Vuosaaren neuvolassa.

-Joo, ja katos vaan Iprahimi on ollut myös Pasilassa, vaikka puhelin kulkee Itiksessä.

-Ajetaan nyt koko porukka läpi ja katotaan missä ne liikkuu.

-Joo, niitä on perkele iso nippu samassa paikassa samaan aikaan. Tuo on Mohammedin salainen puhelin, koska sen vaimo oli lähettänyt siihen tekstarin. Otetaan kaikki nuo tuntemattomat numerot kuunteluun ja katotaan mitä ne puhuu. Israelissa kääntävät ne luotettavasti ja saadaan tieto muutamassa tunnissa.

- Jo vain ainaski, tehemmä näin!