Nyt tuli täystyrmäys Marinin hallituksen velkaruletille – Vatt: talouden ”haaksirikko” uhkaa!

Suomen talous on samanlainen kuin Ruotsissa ja meidän teollisuutemme kilpailee heidän teollisuutensa kanssa. Sen takia kannattaakin verrata upporikasta Ruotsia pian konkurssiin ajautuvaan Suomeen.

Pääministeri Sanna Marin rupesi heti virkaan tultuaan varastamaan yli 10. 000€ vuodessa ylimääräistä ”ateriaetua”. Kiinni jäätyään hän ei tietystikään eronnut, vaan rupesi puhumaan veropohjan tiivistämisestä.

"Verohallinto löysi taksialaan kohdistuneessa tehovalvonnassaan 8,7 miljoonalla eurolla kirjanpidon ulkopuolelle jääneitä tuloja, verottaja kertoo tiedotteessaan. Muita verotettavan tulon määrään vaikuttavia virheellisyyksiä löytyi 4,3 miljoonalla eurolla. Tehovalvonnassa tuli ilmi myös lähes kolmen miljoonan euron edestä pimeitä palkkoja." Siihen vielä löytämättä jääneet veropetokset ja sosiaalitukien huijaukset, niin 50 miljoonaa menee rikki.

Ruotsissa sosiaalituet ovat 20% alhaisempia kuin Suomessa, eikä pakolaisille osteta uusia huonekaluja heti tullessa ja sitten määrävuosia perustoimeentulolla oleskelun jälkeen taas uudet televisiot ja remelit. Se asunto vuokralle ja sitten kotimaahan elämään herroiksi.

Ruotsissa yleinen eläkeikä on jo vuosikymmeniä ollut 65 vuotta ja nyt sitä ollaan nostamassa 67 ikävuoteen. Meillä se on vuosia alhaisempi ja lisäksi meillä on 61 vuotta täyttäneille tarjolla 50% varhennettu vanhuuseläke, joka vain lisää suosiotaan.

Sitä nauttivalla on oikeus myös täyteen ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan. Ja jos on ollut töissä Ruotsissa, niin sieltäkin maksetaan se 50% työeläke. "No mutta eihän sinun silloin kannata töihin lähteä, kyllä sinä olet jo osasi tehnyt", sanoo lyhyttä työkeikkaa tarjonnut pomo.

Rakennusala on menossa lähes kokonaan verovapaalle ulkomaiselle halpatyövoimalle. Luuleeko herrasväki sitten, että suomalaiset rakentajat vain alistuvat kurjuuteensa ja vetävät itsensä hirteen!

Eräs Baltiasta kotoisin oleva kirvesmies esitteli minulle 3%: n verokirjaansa ja kertoi ottavansa 9€ verollisena ja 7€ pimeänä. Tuo 9€ sosiaalitukien takia ja itse asiassa samanlaisia esittelijöitä olen nähnyt montakin.

Rakennustyö on pätkätyötä, koska rakennukset yleensä valmistuvat! Pienillä firmoilla lienee jo hyvin yleinen käytäntö, että töitä tarjonnut pomo kehottaa miestä ilmoittamaan uudesta työstä TE- keskukseen vasta viikko, pari töiden alkamisen jälkeen. "Saat siitä pienen bonuksen ja pannaan se viikko sitten urakkapohjia ensimmäiseen tiliin. Kattelet, onko homman sopiva!"

Ruotsissa tehdään nyt väestönlaskenta, koska halutaan selvittää kuinka moni tukia nauttiva yleensä asuu maassa. Siinähän kaiken huippu oli se, kun Irakin puolustusministeri nosti samaan aikaan kaikki mahdolliset päivärahat ja asumistuet Ruotsista. Ja toisen orgasmin viranomaiset saivat, kun tämä mies hallituksensa kaaduttua yritti vielä palata Ruotsiin tukiaisilla loisimaan.

En tietenkään tarkoita, että noita mainitsemiani (varhennettua varhaiseläkettä varsinkaan) tarvitsee poistaa. Halusin vain osoittaa, miksi Suomi on konkurssissa ja Ruotsi ei. Annikka Saarikon vetelässä talouspolitiikassa noistakin joulukuun tuplatuista lapsilisistä varmaan 70% menee sellaisille, jotka eivät itse asiassa niitä tarvitse.