Tässä Veikko Huuskan loistava kirjoitus Eurostoliiton tulevaisuudesta. Itse en usko tuollaisen liittovaltion tuloon, koska nuo koronan takia vaaditut lahjapaketit ovat niin järjen ja kaikkien maiden lakien vastaisia, etteivät Ruotsi, Tanska, Hollanti ja Itävalta niitä hyväksy. Ja EU: ssa yksikin valtio voi estää päätökset.

Syksyllä Suomeen tulevat luottoluokittajien edustajat, jotka tiputtavat Suomen bb- tasolle ja valtion lainojen korko tulee olemaan 6. 756%. Nämä talousmiehet siunailevat nuorten naisministerien järjetöntä rahanjakoa ja kun tuossa viidennessä sote- virityksessä ei edes pyritä säästöihin.

Suomeen tulee muuta Eurooppaa syvempi lama, mutta varsinkin maaseutu nousee siitä nopeasti. Katselen usein alueuutisia eri puolilta maata ja ei voi kuin ihmetellä Maakansan yritteliäisyyttä, ahkeruutta, kekseliäisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Minun lapsuudenkotini oli rintamamiestila, jossa oli muutaman lehmän navetta ja vähän peltoa. Sitten Suomeen tulivat voivuoret, lähes kaikki kylän pellot pantiin pakettiin ja lehmät hävitettiin. Kylän lähellä oli tuntureita, mutta vähäisen matkailun vuoksi majoitusmökkien rakentaminen ei ollut vielä kannattavaa. Selkävikainen isäukkoni tutki aikansa hyvärunkoista navettaa, palkkasi sitten pari timpuria ja navettaladon yhdistelmästä rakennettiin turisteille edullisia majoitushuoneita. Sontahuoneesta tuli paras sviitti järvinäköalalla. Eikä mennyt montaa vuotta, kun kylän kaikki kymmenkunta navettaa olivat kokeneet saman muutoksen.

Samalla tavalla nyt Suomen maaseudulla miehet ja naiset kerääntyvät tupiin ja kotavalkeille suunnittelemaan tulevaisuutta. Rakennetaan kesäturisteja varten kaikenlaisia igluja, mökkejä, aittoja, saunalauttoja, sekä otetaan pihaan kanoja, vuohia ja monenlaista elukkaa kesävieraita viihdyttämään. Tyhjenevät navetat muutetaan monenlaisiksi työpajoiksi, tai niistä tehdään kaupunkilaisen herraskansan etätyöpisteitä. Kalanviljelys lisääntyy räjähdysmäisesti ja kaikkea muuta, loputtomiin.

Helsingissä pidetään myös loputtomia kokouksia, mutta ne keskittyvät enimmäkseen kaiken kieltämiseen ja vastustamiseen, kuten tuokin Lapinlahden sairaalan sotku osoitti.

Sitran Jyrki Katainen on nyt päättänyt lopettaa turpeen polton etuajassa. Hän on laskenut asiasta tarkkaan kaikki edut ja haitat, mutta tietysti taas vain omasta näkökulmastaan. Sitrassa hän ehtii vielä tienata kaikkine luontaisetuineen jopa 10 miljoonaa, jonka jälkeen onkin presidentinvaalit. Vihreä ulkoministeri Pekka Haavisto on sotkenut asiansa näiden koirasvaimojensa ja 40v nuorempien puppelipoikiensa kanssa niin pahoin, että hänen ehdokkuutensa on jo mahdottomuus. Tuhoamalla turveteollisuuden ilmaston nimissä Katainen saa vihreiden puolueiden äänet.

Turpeen voi korvata ainoastaan ulkomainen puupelletti, joka on lähes yhtä saastuttava. Tuhansien työpaikkojen menetykset ja tuontienergia aiheuttavat yhteiskunnalle valtavat kustannukset, mutta se ei Kataista kiinnosta. Kymmenkunta vuotta sitten koko Etelä- Suomi oli sinisenä savusta Venäjällä riehuneiden metsäpalojen vuoksi. Siellä palaneet metsät ja turvesuot löivät ilmakehään enemmän hiilidioksidia kuin Suomen turvevoimalat tuhannessa ja yhdessä vuodessa. Joitakin vuosia myöhemmin sama Ruotsissa.