Eilisiltana ja viimeyönä Ruotsissa oli kaksi räjähdystä, joissa kaksi kerrostaloa räjäytettiin asumiskelvottomiksi. Suomen lehdissä niistä uutisoitiin samaan tapaan kuin Ukrainan pommituksista ja myös Ruotsin lehdissä ne ovat nyt 8- 15 tuntia myöhemmin hävinneet etusivuilta.

Kyseessä oli kuitenkin kaksi kerrostaloa, joissa asuu tavallisia ihmisiä ja joiden räjäytyksistä ei varoitettu hälytyssireeneillä.  Eikä niitä niitä tekijöitä vastaan ole ilmatorjuntaa, kuten Ukrainassa. Siellä kun venäläiset ohjukset ammutaan alas, mutta Ruotsissa kasvonsa peittäneiden miesten ratsaaminen olisi julmaa etnistä profilointia.

Tukholman räjäytys tapahtui Hässelby Strandissa, joka Hässelby- Vällingby alue on minulle hyvin tuttu. Noin 40 vuotta sitten asuin siellä ja se oli silloin lähinnä keskiluokkaista aluetta. Metroasemien lähellä oli kerros- ja rivitaloja, mutta muuten enimmäkseen omakotitaloja.

Minä asuin Vällingbyssä, mutta kahden vuoden ajan kävin kutemassa Hässelby Gårdissa asuvan ruotsalaisen Carinan luona. Kuninkaallinen Drottningholmenin linna oli siinä lähellä Hässelby Strandissa ja Mälarenjärven rannalla. Kävimme usein porukalla siellä rannalla piknikillä makoilemassa ja se kuningattaren linna törrötti siinä ihan vieressä.

Hesarissa oli taas Ruotsin ongelmia vesittävä juttu, jossa kehotettiin muistamaan myös sikäläisen maahanmuuton hyvät puolet. Ja minä muistankin ne hyvin tarkasti: vielä 40 vuotta sitten Ruotsissa ei asunut käytännöllisesti katsoen ollenkaan arabeja ja somaleja, jotka nyt terrorisoivat maata. Nuokin kaksi nyt Turkissa asuvaa jengijohtajaa ovat alunperin kotoisin Irakista ja Syyriasta, mutta ovat väärillä nimillä ostaneet Turkin kansalaisuuden.

Helsinki on ostanut tietääkseni ainakin somalipakolaisten käyttöön asuntoja yksityisistä taloyhtiöistä, jotta nämä sitten keskiluokkaisessa atmosfäärissä ja kantakirjasuomalaisten ympäröiminä siirtyisivät elintavoissaan 1400 vuotta eteenpäin. Olen kuullut niistä monia tarinoita ja niiden mukaan sitä aikahyppyä ei ole tapahtunut, mutta sen sijaan naapurit ovat muuttaneet maata pitkin kauemmaksi asumaan.

Osmo Soininvaara kirjoittelee vieläkin siitä pakolaisille asuntojen ostamisen puolesta ja eikös silloin Lauttasaari olisi sopivin kohde. Itäisen Helsingin muslimit kun ovat nyt jo väkivalloin valtaamassa tuota Onnellisten saarta ja ihan samaan tyyliin kuin ovat sata kertaa Jerusalemia yrittäneet ottaa. Olisihan nyt kaikille mukavinta, jos saavat sen haluamansa sosiaalitoimiston lapulla ja silloin jää se väkivalta kokonaan poijes.