Nyt Putin sitten tunnusti Luhanskin ja Donetskin kapinallisalueet, mitä osattiin vähiten odottaa. Siitä syntyy molemminpuolisia sanktioita ja boikotteja vuosikymmeniksi.

Elina Lepomäki vaatii jo pantavaksi kovaa kovaa vastaan, vaikka meiltä loppuivat perunat ja polttopuut jo viikkoja sitten ja talvi on vielä pahasti kesken.

Saksa keskeytti Nord Stream kaasuputken lupakäsittelyn ja Euroopan energiapulaan ei siten ole mitään ratkaisua näkyvissä. Fortum saa omistamansa Uniperin kautta siitä nyt turhan kaasuputken rakentamisesta lähes miljardin tappiot ja ne pitää Suomen valtion tietysti korvata ensimmäisinä. Eihän niitä puolen miljardin bonuksia muuten voida maksaa.

Energian hinnan nousu on jo siirtynyt kaikkiin hintoihin ja lisäksi inflaatio jyllää maailmassa. Hallituksella ei ole enää mitään puskureita mihinkään suuntaan, koska lainojen korkojen hoitokulutkin alkavat olla miljardiluokkaa vuodessa.

Venäjä laittaa tietysti taas sellaiset vastapakotteet, että ne iskevät ensimmäisinä EU: n pieniin jäsenvaltioihin, kuten tapahtui Krimin jälkeenkin. Putin syö pikkupelurit Saksan ympäriltä ja lisää Unionin hajanaisuutta Saksaa suosimalla.