Entisen vaimoni isä oli nykyisen rajan takana syntynyt karjalainen, joten minulla on selkeä kanta Karjala-kysymyksessä: karjalaiset on ehdottomasti palautettava!

Suomenniemellä on tuhansittain kauniita kyliä, joissa on hyvä tieverkosto, kunnallistekniikka ja hyvin rakennettuja taloja nätteine pihoineen sinisten järvien rannoilla. Asukkaat ovat kuitenkin elinkeinojen puuttumisen takia, siis pakon sanelemina joutuneet muuttamaan pääkaupunkiseudulle pätkätöihin murjottamaan. Mikäli Suomi pystyisi joskus uudelleen asuttamaan nämä hyvää vauhtia ränsistyvät "rakkaat kotikunnaat", niin sitten voitaisiin ehkä alkaa taas Karjalan rauniokasoja haikailla.

Petsamon palautuksessa taas Suomi saisi kapean, mutta pitkän kiilan Jäämeren mannerjalustaa pullollaan öljyä ja kaasua. Siinäpä olisi Kuwait ja Klondyke samalla pienellä maakaistalla. Vaikka "liliukset" ajaisivat rekka-autoilla rahaa piiloihinsa, niin aina Suomen kansallekin jotain jäisi. Uudessa Liinahamarin Sheraton-hotellissa rantahurrilta loppuisi alkuunsa snapsin kanssa sipistely, kun pöytään kannettaisiin 10-kiloinen Kamtsatkan-rapu! Venäläisille voisi vaihdossa antaa Suomesta alueita vuokralle sadaksi vuodeksi, Porkkalan sijaan Turun kaupungin tällä kertaa. Svenskit ja ryssät voisivat taas pitkästä aikaa naamatusten uhitella toisilleen. Länsinaapurissa rupeaisi jälleen uroille kehittymään mieshormonia ja ruotsalaisten ryhdyttyä lisääntymään perinteisellä tavalla islantilaiset saisivat halvalla spermapankkeja Venäjän mafian rahoilla ostettavaksi.

Turkulaisille tulisi vuokrausajaksi löytää vastaava asuinpaikka ja Siperiahan nyt ensimmäisenä tulee mieleen. Viihtyvät ilmeisen hyvin ankeissa oloissa, koska ovat maailman kauneimman saariston viereenkin sellaiset luoneet.