Ruotsissa moderaatit (kok) vaativat jo, että pakolaisen oleskelupa lakkaa välittömästi, jos tämä lomailee entisessä kotimaassaan. Siellä on tapahtunut toinen toistaan törkeämpiä huijauksia, joita maassa asuvat 40 klaania tehtailevat. Yksi yleinen tapa on ollut, että joku suvussa teeskentelee vammaista ja hänen ympärilleen sukulaiset sitten perustavat kotiapufirman. Samaa esiintyy varmasti Suomessakin.

Tässä yksi viimeisimpiä esimerkkejä arabien suurperheestä. Isä teeskenteli niin sairasta, ettei hän kyennyt kävelemään, eikä edes nostamaan käsiään. Kaksi poikaa perusti siis yrityksen, joka palkkasi isän 20h vuorokaudessa avustamiseen kolme muuta veljestä, kaksi siskoa ja äitikin otettiin vielä palkkalistoille. Siinä oli oikein muslimien versio omaishoidosta.

jordania.jpg

Poliisi löysi isältä salatun Jordanian passin, jordanialaisen ajokortin, yli 25. 000 euron verran rahaa ja kaiken huipuksi paperit, joiden mukaan hän oli äskettäin myynyt Jordaniassa omistamansa ravintolan. Sen pyörittämisen takia hän oli jatkuvasti matkustellut sinne ja viettänyt siellä pitkiäkin aikoja. Se matkustelu sinne oli kuitenkin sallittua ja poikien firma oli veloittanut myös isän avustamisesta Jordaniassa. Vaikka dokumenttien mukaan nämä kaikki avustajat olivat olleet silloin Ruotsissa ja puuhastelleet muualla.

Vuonna 2017 isä osti Volvo V70 auton, jonka hän ilmoitti varastetuksi vuotta myöhemmin helmikuussa. Mutta toukokuussa isä poseeraa tuon saman auton ratissa Jordaniassa. Tässä ”yksittäistapauksessa” Ruotsi perää 1. 8 miljoonan euron verran huijattuja rahoja. Monet huijaukset ovat kuitenkin olleet jopa kymmeniä miljoonia ja niistä todennäköisesti paljastuu vain murto- osa. Tässäkään tapauksessa Ruotsin poliisilla ei ole mitään mahdollisuutta saada selville kuinka paljon omaisuutta ja rahaa tällä perheellä on Jordaniassa.