Ruotsin hallitus on jo viikkoja ollut kaatumaisillaan, mutta sitten vihreät ja sosiaalidemokraatit saavuttivat sopuratkaisun. Demareilla oli valmisteilla kova maahanmuuttoa rajoittava uudistus, mutta vihreiden vaatimuksesta se hylättiin.

Nyt siis jatketaan ilman mitään kattoa tulijoille ja tästä lähtien jopa tietyt sairaudet katsotaan perusteiksi oleskelulupaan. Tuota sairauksien listaa en ole mistään löytänyt, mutta eivätköhän ebola, rutto, kolera ja tuberkuloosi ole aivan listan kärjessä.

Ruotsilla ei siis ole mitään kattoa pakolaisten määrälle, mutta heillä saattaa pian olla vaikeuksia löytää kattoa pakolaisten päiden päälle. Nimittäin nyt monet Ruotsin kunnat ovat jo alkaneet purkaa vuokratalojaan, koska ne pelkäävät pakolaisvyöryn tuovan mukanaan valtavia määriä pelkällä sosiaalituella eläviä ihmisiä. Tässä auttaa paljon se, että aikaisemmin pakolaisten käytössä olleet vuokratalot on jo muutamassa vuodessa revitty lähes asumiskelvottomiksi.

Purkamisesta kysyttiin 19 kunnalta ja näistä 4  ilmoitti siirtyvänsä "poltetun maan" taktiikkaan. Noin arassa kysymyksessä voi kyllä olettaa aika monen kunnan valehtelevan.

Filipstad on paras esimerkki tällaisesta ”sosiaalisesta dumppaamisesta”, kuten sitä Ruotsissa kutsutaan. Siellä valtio maksoi ensimmäiset kaksi vuotta, mutta sitten seurasi täydellinen katastrofi. Nyt kunnan pitäisi nostaa kunnallisveroa jopa 10 prosenttia ja sehän on täysi mahdottomuus. Kaiken lisäksi kunnassa satoja vuosia asuneiden sukujen nuoret muuttavat muualle, koska he eivät oikein sulata kuntakeskuksensa uutta arabian- ja somaliankielistä monikulttuurisuutta.

Myös urheiluseurojen toiminta pakolaisia vastaanottaneissa kunnissa on saanut omituisia muotoja. Ennen ruotsalaiset nuoret pelasivat rajua jääkiekkoa tähtäimessään rahakkaat kotimaiset ja NHL/KHL- seurat, mutta nyt heidän täytyy vetää perässään luistelemaan opettelevia pakolaismiehiä. Samoin jalkapalloseurojen toiminta hyytyy, kun 16- vuotiaiden poikien joukkueisiin tulee selvästi 20- 35 vuotiaiden näköisiä ja kokoisia lapsipakolaisia. Monissa kunnissa ruotsalaisnuoret ovatkin sitten perustaneet  uuden seuran ja aloittaneet kaiken taas nollasta. Tällaisista tapauksista on ollut lehdissä monia esimerkkejä